Život
StoryEditor

Taylor Swift postala ove godine milijarderka

27. Listopad 2023.
Taylor Swiftfoto Shutterstock

Omiljena američka pop zvijezda Taylor Swift ove je godine postala milijarderka, prenosi CNN pisanje Bloomberga.

Prema Bloombergovu indeksu milijardera Swift sada ukupno vrijedi 1,1 milijardu američkih dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras koja je pomogla ovog ljeta američkom gospodarstvu.

Bloomberg navodi da je Swift jedna od rijetkih zabavljačica koja je dosegla taj status samo na temelju svoje glazbe i nastupa.

Chris Leyden, direktor marketinga u SeatGeeku, rekao je za CNN da ‘turneja Eras Taylor Swift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave‘.

- Ona nije samo izvođač - ona je ekonomski fenomen", rekao je Leyden.

Swift nije osvojila samo arene veličine Super Bowla, već i kinodvorane.

Prvog vikenda premijere filma o njezinoj turneji ‘Taylor Swift: The Eras Tour" zaradio je oko 96 milijuna dolara na kino blagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Turneja Eras mogla bi zaraditi 2,2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Sjevernoj Americi, prema podacima istraživanja iz kolovoza istraživačke tvrtke QuestionPro rađene ekskluzivno za CNN.

Pjevačica je postala kulturni fenomen, što je dodatno povećalo njezin ekonomski utjecaj.

U gradovima u kojima je Swift nastupala, broj putnika u javnom prijevozu je naglo porastao, a popunjenost hotela je naglo porasla.

Swift se pridružila Rihanni, koja je postala milijarderka 2021., prema Forbesu i Jay Ziju i Beyonce koji su to postigli 2017. 

29. travanj 2024 20:50