Život
StoryEditor

Tenisice s posljednje utakmice Michaela Jordana prodane za rekordnih 2,2 milijuna dolara

17. Travanj 2023.
Nike Air Jordan 13 ‘Breds‘
Air Jordan 13 ‘Breds‘ postale su najvrjedniji par tenisica ikad prodan te srušile rekord koji su držale Nike Air Yeezy 1s

Na aukciji kuće Sotheby‘s, tenisice Michaela Jordana koje je nosio na utakmici finala NBA lige 1998. prodane su za rekordnih 2,2 milijuna dolara.

Kako prenosi Reuters, tenisice s autogramom vlasnika postale su tako najvrjedniji par sportske obuće ikad prodan. Air Jordan 13 ‘Breds‘ (skraćeno za ‘black‘ i ‘red‘; crno i crveno) Jordan je nosio u drugoj utakmici finala tijekom svoje posljednje sezone s Chicago Bullsima, poznatije kao ‘Last dance‘ ili ‘Posljednji ples‘. Na toj je utakmici Jordan postigao 37 bodova i doveo Bullse do pobjede nad Utah Jazzom (93:88).

Nakon utakmice, tenisice je Jordan poklonio sakupljaču loptu i to u znak zahvalnosti što mu je pronašao izgubljenu jaknu. Tako je ‘ball boy‘ postao nenadani vlasnik gotovo povijesnog relikta, posljednjih Bred tenisica koje je čuveni košarkaš nosio na utakmici.

Ove su ‘Bredsice‘ srušile rekord iz 2021. kad je Sotheby‘s par Kanye Westovih tenisica, Nike Air Yeezy 1s, prodao za 1,8 milijuna dolara. Prošle su godine za Jordanov dres s prve utakmice finala uspjeli dobiti 10,1 milijun dolara, a to je postao najskuplji nošeni komad sportske odjeće ikad prodan.

27. travanj 2024 03:30