Život
StoryEditor

Uber u sedam godina zabilježio preko 32 milijuna vožnji u Hrvatskoj

02. Prosinac 2022.

Sedam je godina prošlo otkako je Uber u Zagrebu predstavio svoju povoljnu i sigurnu opciju prijevoza, a nedugo potom i u dodatnim gradovima po Hrvatskoj. Brojke pokazuju da su korisnici u Hrvatskoj itekako prigrlili ovu opciju prijevoza, s preko 32 milijuna vožnji koje je Uber zabilježio od svojeg predstavljanja.

To pokazuje i broj korisnika s barem jednom vožnjom tijekom godine, koji je narastao gotovo 600 posto u usporedbi s početkom 2015. godine, a Uber je otad dao veliki doprinos porastu mobilnosti u gradovima. Apsolutni rekorder po broju vožnji je 12. srpnja 2019. kad je preko Ubera odvoženo više od 35 tisuća vožnji - u samo jednom danu!

Koliko su određeni korisnici lojalni Uberu pokazuje i činjenica da se jedan korisnik od Uberovog predstavljanja do danas preko ove aplikacije vozio više od 4.300 puta. Rekorder je i korisnik koji je naručio vožnju od Zagreba do Dubrovnika od 650 kilometara, pritom se nekoliko puta zaustavljajući u Dalmaciji.

No, nisu samo domaći korisnici ti koji vole koristiti Uber, aplikacija za naručivanje prijevoza također je iznimno popularna među strancima. Naime, Uber su u Hrvatskoj dosad koristili ljudi iz 186 različitih država svijeta, što je izniman broj, pogotovo uzimajući u obzir da ih u cijelom svijetu postoji 195. Najviše su kilometara Uberom u Hrvatskoj napravili posjetitelji iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Francuske, Australije, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

Osim korisnika, brojni partneri vozači u Hrvatskoj odlučili su se za Uber kao pouzdanog partnera za pronalazak vožnji, a apsolutni rekorder je vozač s gotovo 47 tisuća vožnji preko Ubera. S njima korisnici dijele brojne priče, od razgovora o aktualnostima poput Svjetskog nogometnog prvenstva pa do životnih priča. Pitanje koje svaki partner vozač ističe kao najčešće je pak - ‘Ima li posla?’, a nerijetko korisnike savjetuju o popularnim mjestima za provod u gradu.

17. travanj 2024 20:52