Život
StoryEditor

UNCONDITONAL i Fressnapf grupa preuzeli češki lanac Super Zoo trgovina

08. Rujan 2022.

UNCONDITIONAL zajedno sa strateškim partnerom – njemačkom grupacijom Fressnapf preuzeo je češki lanac trgovina specijaliziranih za kućne ljubimce – Super Zoo. Ovom akvizicijom, UNCONDITIONAL će do 1. listopada 2022. preuzeti četiri nove lokacije češkog lanca, te otvoriti još šest trgovina do kraja godine čime će ukupan broj maloprodajnih trgovina unutar UNCONDITIONAL mreže narasti na 36.

Ovim potezom, UNCONDITIONAL na čelu s Edvardom Vardom, te u partnerstvu s njemačkom grupacijom Fressnapf samo potvrđuje vodeću poziciju u Adria regiji, te dodatno osnažuje vlastitu strategiju rasta i proboja na nova tržišta.

Značaj ove akvizicije komentirao je i sam vlasnik te predsjednik Fressnapfa Torsten Toeller koji ističe veliko zadovoljstvo preuzimanjem u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

- Preuzeli smo jedanaest lokacija Super Zoo-a u Rumunjskoj, a sada smo također zajedničkom suradnjom preuzeli četiri obećavajuće lokacije u Hrvatskoj. Super Zoo trgovine i lokacije su izvanredne, a njihov vlasnik Dušan Plaček je napravio ogroman posao proteklih godina - izjavio je Toeller koji zajedno s Vardom od svibnja ove godine intenzivno radi na razvoju trgovina i ekosustava za kućne ljubimce u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bugarskoj.

Edvard Varda, većinski vlasnik i glavni izvršni direktor grupe UNCONDITIONAL ponosan je na realiziranu suradnju s Fressnapfom koja definitivno doprinosi statusu tržišnog lidera.

- Želimo dobrodošlicu novim kolegama u našoj tvrtki koja planira proslaviti svoj 50. rođendan tijekom 2024. godine. Fokus na kontinuirani i održivi rast naš je ključni pokretač, podržavajući maloprodaju, ali i fokusirajući se na snažne B2B odnose s lokalnim tržištima na kojima poslujemo. U tom smislu to je prava win-win situacija za sve strane - dodao je Varda.

Konsolidacija branše za kućne ljubimce, uspostavljanje i širenje vodstva na europskom tržištu te, u perspektivi, uvođenje omnichanel strategije i stvaranje ekosustava za kućne ljubimce središnji su ciljevi Fressnapf grupe. Fressnapf i Maxi Zoo trenutno su aktivni u jedanaest zemalja, a Fressnapf je također pokrenuo vlastiti posao u Rumunjskoj gdje će otvoriti 14 trgovina do kraja ove godine. Mreža trgovina zapravo broji više od 1.700 fizičkih i online trgovina s jakim sudjelovanjem Arcaplaneta u Italiji (500 trgovina) i UNCONDITIONAL u Hrvatskoj  (trenutno 30 trgovina) kao i online trgovinama u gotovo svim zemljama. Fressnapf pozdravlja novi hrvatski i rumunjski tim kao dio gotovo 16.000 zaposlenika iz 50 različitih država.

10. lipanj 2024 10:45