Život
StoryEditor

[Video] Luksuz iz Audija: A6 Avant e-tron

27. Ožujak 2022.
Audi A6 Avant e-tron concept

Audi je predstavio Audi A6 Avant e-tron, novi koncept električnog karavana koji će u bližoj budućnosti biti vrh ponude luksuznih električnih limuzina. Poput modela Audi A6 e-tron predstavljenoga 2021., A6 Avant također ima isključivo električni pogon koji se temelji na budućoj platformi PPE koja se razvija pod Audijevim okriljem.

Dimenzije modela Audi A6 Avant e-tron jasno ga svrstavaju među predstavnike gornjeg segmenta vozila: s dužinom od 4,96 metara, širinom od 1,96 metara i visinom od 1,44 metra odgovara aktualnim predstavnicima serijskog niza Audija A6/A7 i već na prvi pogled otkriva sportske proporcije i elegantne linije s Avantovim stražnjim dijelom tipičnim za tu marku. Iz Audija najavljuju da će taj model imati doseg od čak 700 kilometara i da bi trebao upotrebljavati 800-voltnu tehnologiju za punjenje.

Atraktivan izgled koncepta naglašavaju i razni LED elementi, ali i jedna opcija koju do sada nije imao nijedan automobil: kad je automobil priključen na punjač ili parkiran u garaži, zid garaže može biti videozaslon za projekciju videoigre koju vozač i putnici mogu igrati u kabini vozila. 

19. travanj 2024 16:17