Znanja
StoryEditor

Novo zanimanje - menadžer odnosa s investitorima

21. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Čelnici Zagrebačke burze i Poslovnog učilišta Experta potpisali su sporazum o pokretanju certificiranog programa za odnose s investitorima. Riječ je o prvom takvom programu u Hrvatskoj.

Namijenjen je ponajprije usavršavanju djelatnika koji se unutar organizacija bave odnosima s investitorima, ali i svima koji su profesionalno vezani uz pronalaženje optimalne ravnoteže između potrebe tvrtke za konkurentnošću, rastom i razvojem s jedne te interesa svih udjelničara s druge strane. Program će obrađivati teme kao što su odnosi s investitorima i korporativno upravljanje, pravna regulacija tržišta kapitala, financijska tržišta, osnove financijskog izvještavanja i revizije, temelji investicijske analize, odnosi s javnošću i društvena odgovornost poduzeća te mnoge druge, omogućujući polaznicima profiliranje u stručnjake za odnose s investitorima, a zvanje će se upisivati u radnu knjižicu.

Uz predavače sa Zagrebačke burze, sudjelovat će i predavači iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, ali i banaka te investicijskih društava, kao i komunikacijski stručnjaci, dopunjujući teorijski pristup tematici primjerima iz prakse. Prva generacija polaznika započet će s nastavom sredinom listopada ove godine, a po okončanju programa, koji će trajati 162 sata s predviđenim završetkom u proljeće 2013., polaznici će steći zvanje menadžera za odnose s investitorima, s mogućnošću upisa u radnu knjižicu.

23. lipanj 2024 12:54