Znanja
StoryEditor

Tri savjeta za pokretanje posla u bilo kojem životnom razdoblju

05. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Otkaz na postojećem radnom mjestu i pokretanje nove karijere zastrašujući su koraci za sve, bez obzira na dob.

Javljaju se strah, iznenađenje i uzbuđenje – istovremeno. Mnogi smatraju da je pokretanje vlastitog posla kruna karijere. Takvi potezi rezultat su nezadovoljstva trenutnim poslom ili gubitka motivacije.

Donosimo tri savjeta koja vrijede neovisno o dobi i razdoblju života u kojem se nalazite

Vizija i smjernice

Prilikom pokretanja vlastitog posla bitno je imati poslovni plan, ali je bitnije imati viziju. Osim toga, ‘putokazi‘ su također bitni. Ne možete kontrolirati uvjete na tržištu, ali bitno je držati se unaprijed zacrtanih smjernica kako biste se kretali u željenom smjeru. Putem se može dogoditi svašta, ali je bitno zadržati ideju o primarnom cilju zbog kojeg ste krenuli u avanturu pokretanja vlastitog posla.

Vjerujte u sebe bez obzira na sve

Samopouzdanje je pokretač svih promjena koje odlučite unijeti u život, pa tako i poslovni život. Vjera u sebe i vlastite sposobnosti je pogonsko gorivo uspjeha. Sigurno je da ćete putem sumnjati u sebe, ciljeve i vizije, ali nemojte dopustiti da vas to obeshrabri. Najvažnije je zadržati onaj inicijalni žar koji vas je i potaknuo da krenete u pothvat.

Okružite se ljudima koji vas podržavaju

Usponi i padovi puno su zabavniji kada ste okruženi ljudima koji vas podržavaju i kojima je stalo do vašeg uspjeha. Podrška okoline je ključan sastojak uspjeha.

24. siječanj 2023 14:59