1000 Najvećih
StoryEditor

Branislav Brizar: ING-GRAD ulaže u budućnost

29. Lipanj 2023.
Branislav Brizar, ING-GRAD
Jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj u više od tri desetljeća rada postala je prepoznatljiva po svojoj stabilnosti, konstantnom rastu te ujednačenom razvoju svih segmenata poduzeća

Rad i filozofija tvrtke ING-GRAD najbolje se ogleda u sloganu ‘Gradimo budućnost, obnavljamo baštinu‘. Doista se može pohvaliti širokim spektrom obavljenih građevinskih radova, od obnove povijesnih zgrada i sakralne arhitekture do gradnje modernih poslovnih i stambenih prostora te građevinskih radova iz područja energetike i gradnje infrastrukture. Tvrtka koju je 1985. utemeljio mr. sc. Branislav Brizar istaknula se kao jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj i postala je prepoznatljiva po svojoj stabilnosti, konstantnom rastu te ujednačenom razvoju svih segmenata poduzeća.

Stalno usavršavanje

Osnivač i vlasnik kompanije ING-GRAD Branislav Brizar napominje da poslovanje i način rada zasnivaju na integritetu, predanom radu i brizi za svakoga klijenta.

– Smatramo da baš tim temeljnim vrijednostima dugujemo godine uspješne prisutnosti na tržištu građevinske industrije. Jedna od ključnih stavki našeg poslovanja od samih početaka je stabilnost te rast i razvoj uza stalnu prilagodbu tržišnim uvjetima. Osim toga, nastojimo konstantno ulagati u novu opremu, tehnologiju i zaposlenike, kojima osiguravamo konstantno učenje i usavršavanje, napredak unutar kompanije i ispunjenje svojih potencijala – ističe Branislav Brizar.

U više od tri desetljeća rada na vrlo zahtjevnim građevinskim pothvatima ING-GRAD je stekao iskustvo na raznovrsnim projektima. Ukupno je radio na 200-tinjak građevinskih projekata iz različitih područja, od kojih predsjednik Uprave izdvaja rekonstrukciju crkve sv. Marka u Zagrebu, sanaciju i restauraciju Eufrazijeve bazilike u Poreču, gradnju vjetroelektrane Zelengrad u Obrovcu te projekt proširenja postojećeg sustava za skladištenje sirove nafte na terminalu Omišalj. U tvrtki su iznimno ponosni i na svoj doprinos u obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020. godine.

U bogatom popisu obnovljenih ili nanovo sagrađenih objekata nemoguće je, naravno, izdvojiti tek njih nekoliko. ING-GRAD je radio sanaciju i rekonstrukciju spomeničke baštine iznimne povijesne i umjetničke važnosti na više od 80 projekata. Među onima novijeg datuma može se, primjerice, istaknuti projekt rekonstrukcije Malog rimskoga kazališta u Puli, čije je svečano otvorenje održano u svibnju ove godine.

Sve počinje ljudima

Kad se govori o idućim godinama, ING-GRAD osim u zaposlenike planira dodatno uložiti u tehnologije gradnje, mehanizaciju te digitalizaciju, što će omogućiti optimizaciju poslovanja.

– U sljedećim godinama planiramo se dodatno fokusirati na zaposlenike, posebno mlade ljude, kojima želimo osigurati dobar posao i motivirati ih da ostanu u Hrvatskoj i da ovdje pronađu svoj karijerni put. Naime, svaki naš projekt započinje ljudima i zato smo posebno ponosni na predanost i znanje svih zaposlenika – navodi Branislav Brizar.

Nažalost, dodaje, smanjuje se interes za obrtničkim zanimanjima te se sve manje ljudi odlučuje za upisivanje smjerova poput zidara, tesara, armirača, montera suhe gradnje i fasadera. Upravo su se zato u ING-GRAD-u odlučili za provođenje programa stipendije i plaćene prakse, koje omogućuju mladom čovjeku stabilnost i sigurnost. Upravo to je danas prijeko potrebno, a ujedno je ulog u budućnost. 

27. travanj 2024 16:01