1000 Najvećih
StoryEditor

Usvojen trogodišnji plan poslovanja Grupe Podravka za 2022. do 2024.

14. Prosinac 2021.
Podravka, poslovna zona Danica
Trogodišnji poslovni plan donosi i trogodišnji plan kapitalnih ulaganja

Nadzorni odbor Podravke je na sjednici, dao suglasnost Upravi za trogodišnji plan poslovanja Grupe Podravka. Time je Grupa Podravka prvi puta u svojoj povijesti dobila operativni plan poslovanja za trogodišnje razdoblje koji se temelji na prethodno usvojenom strateškom planu do 2025. godine. Usvojeni trogodišnji plan, prateći smjerice i ciljeve postavljene strategijom, detaljno razrađuje sve poslovne aktivnosti obje divizije Grupe Podravka, Prehrane i Farmaceutike, koje će biti provedene u obuhvaćenom razdoblju.

Pored usvajanja trogodišnjeg plana poslovanja, Nadzorni odbor usvojio je i izvještaj o provođenju petogodišnjeg strateškog plana Grupe Podravka usvojenog u lipnju ove godine, te izrazio svoje zadovoljstvo dosad provedenim aktivnostima. Sastavni dio danas usvojenog trogodišnjeg plana poslovanja čini trogodišnji plan investicija temeljem kojeg su pripreme za izgradnju novog logističkodistributivnog centra, jedne od najvećih kapitalnih investicija za naredno razdoblje, u punom tijeku. Tako je Uprava Podravke, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela odluku o izboru poslovne zone Danica u Koprivnici kao lokacije na kojoj će se graditi novi logističko-distributivni centar (LDC).

Odabrana lokacija nalazi se u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica i omogućava povezanost s postojećim izvoznim skladištem. Osim toga, odlučeno je da će logističko-distributivni centar biti polu automatiziran, različitih temperaturnih režima i s predviđenih gotovo 67 tisuća paletnih mjesta namijenjenih gotovim proizvodima, sirovinama i ambalaži. Novi KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE LDC projektiran je tako da svojim kapacitetima zadovolji predviđeni rast prodaje odnosno potrebu za skladišnim prostorom u idućih deset godina. Odlukama vezanim uz novi LDC nastavlja se projekt optimizacije logističkih procesa pokrenut sredinom godine, a nakon detaljno provedenih analiza u lancu opskrbe i utvrđenih mjera za unaprjeđenje navedenih procesa. Trenutačno je u tijeku proces pripreme tehničke dokumentacije i ishođenja odgovarajućih dozvola što se planira završiti do jeseni sljedeće godine kako bi se mogla donijeti odluka o početku radova na izgradnji novog LDC-a. Realizacijom ovog projekta konsolidirat će se veći broj trenutačnih skladišnih prostora koji se koriste za skladištenje gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže, a koji se nalaze na čak 18 različitih lokacija.

Time će se značajno poboljšati učinkovitost logističkih i distributivnih procesa, poboljšati ukupna učinkovitost Grupe Podravka te dodatno ojačati konkurentnosti poslovanja u sljedećem razdoblju. Izgradnja i upotreba novog logističko-distributivnog centra imat će i pozitivan utjecaj na okoliš, smanjenjem emisije CO2 zbog znatno manjeg internog transporta kamionima na području grada Koprivnice

19. svibanj 2022 08:33