Aktualno
StoryEditor

[1000 NAJVEĆIH] Melischnig: Nova IT rješenja EOS Matrixa za sigurnost u recesiji

16. Lipanj 2019.

U anketi Liderovog posebnog izdanja 1000 najvećih sudjelovali su predsjednici uprava nekih od najvećih hrvatskih kompanija koji su odgovorili na pitanja: kakvi su ključni poslovni planovi i ciljevi za ovu godinu, kako vide razvoj tvrtke u 2020., jesu li optimisti i pripremaju li sigurnosne mehanizme u slučaju nove recesije, te gdje vidite tvrtku u 4. industrijskoj revoluciji i kako provode digitalnu transformaciju.

Poslovni optimizam Bernhard Melischnig, direktor EOS Matrixa, temelji na digitalnoj preobrazbi tvrtke koja posluje u okviru EOS Grupe koja je krajem 2017. intezivno krenula u digitalnu transformaciju kako bi upravljanje potraživanjima učinila učinkovitijim i konkurentnijim na tržištu.

- U tom smislu dovršavamo veliki projekt prelaska na centralni debt collection sustav Grupe te početak rada korištenja BI izvještaja koji će dati trenutačne podatke poslovanja na jedan klik. Upravo zahvaljujući procesu digitalizacije optimistično gledamo na razvoj tvrtke u 2020. i vjerujemo kako nova planirana IT rješenja mogu pružiti sigurnost u slučaju nove recesije. Primjer je priprema projekata korištenja novih digitalnih načina komunikacije prema dužnicima koji će riješiti nedostatak resursa u call centru, postići smanjenje operativnih troškova, automatizaciju i ubrzanje procesa rada, ubrzanje i modernizaciju komunikacije s dužnicima i slično – ističe Melischnig te dodaje da EOS Matrix radi na centralizaciji podataka bazičnog debt collection poslovanja kao početna točka digitalizacije, upoznavanje s podatcima kroz business inteligence, artifitial inteligence i mashine learning za potrebe izvještavanja, prediktivne analize i višestrukih kanala komunikacije s dužnicima. Također tvrtka na svakodnevnoj bazi radi s iznimno velikom količinom dokumentacije za koju se planira digitalizacija, centralizacija i integracija s bazičnim debt collection sustavom EOS Grupe.

19. travanj 2024 00:23