Aktualno
StoryEditor

Bauwerk Group jača prisutnost na sjevernoameričkom tržištu parketa

04. Svibanj 2022.
Pogoni Bauwerk Group Hrvatska u Đurđevcu

Grupacija Bauwerk Group 1. svibnja preuzela je Somerset Hardwood Flooring, sa sjedištem u Somersetu, Kentucky (SAD). Akvizicijom, Bauwerk Group jača svoj globalni profil i stječe snažnije uporište na rastućim tržištima podova u SAD-u i Kanadi. Transakciju karakterizira izrazito komplementarna priroda dviju tvrtki.

Somerset Hardwood Flooring ima etabliran brend i jaku tržišnu poziciju u SAD-u sa značajnom prisutnošću u relevantnim prodajnim kanalima. Poznat po podovima od punog tvrdog drva, Somerset Hardwood Flooring će imati koristi od stručnosti Bauwerk grupe u višeslojnim projektiranim podovima.

Tvrtke će također imati koristi od zajedničke specijalizacije na podovima od tvrdog drva, njihovog zajedničkog usmjerenja u proizvodnji i zajedničkog fokusa na kvalitetne proizvode. Ovako zaokružena grupacija se pozicionira kao globalni tržišni lider u kvalitetnim podovima od tvrdog drva s geografski dobro rasprostranjenim prometom od oko 400 milijuna CHF i volumenom proizvodnje od više od 11,5 milijuna četvornih metara.

- Uz Somerset Hardwood Flooring pronašli smo idealnog partnera za sjevernoameričku ekspanziju Bauwerk grupe. Svi zahtjevi koje smo postavili za akviziciju, kao što su dobro pozicioniranje na tržištu, proizvodni kapacitet, visoka kvaliteta i usklađenost u smislu vrijednosti i ljudi, vrijede za Somerset - izjavio je Patrick Hardy, izvršni direktor i predsjednik Bauwerk Group AG.

- Drago nam je što možemo nastaviti priču o uspjehu Somerset Hardwood Flooring i naslijeđe osnivača Stevea Merricka - dodao je Hardy.

- Obje strane na stol donose ključne atribute za uspjeh, a kada se spoje, to će omogućiti samo jačanje sljedećih koraka za obje tvrtke - izjavio je Somersetov vlasnik Steve Merrick o transakciji.

- Pod vodstvom Bauwerk grupe, Somerset Hardwood Flooring će moći dodatno proširiti svoje snage i pozicionirati se za još veći rast u budućnosti - dodao je Merrick.

Marka Somerset Hardwood Flooring ostat će i nadopuniti ostale brendove u portfelju Bauwerk Grupe (Bauwerk Parquet i Boen), pri čemu će sva tri brenda zadržati svoje regionalne fokuse i identitete proizvoda. Bauwerk Group se može osloniti na dokazani menadžerski tim tvrtke Somerset Hardwood Flooring, na čelu s dugogodišnjim potpredsjednikom prodaje i marketinga Somerset Hardwood Flooring, Paulom Stringerom, kao novim izvršnim direktorom/predsjednikom.

Strane su se složile da neće otkrivati financijske detalje transakcije.

20. svibanj 2022 04:14