Aktualno
StoryEditor

Belupo i Institut Ruđer Bošković potpisali Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji

20. Travanj 2018.

Čelnici Instituta Ruđer Bošković (IRB) i Belupa potpisali su u petak Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji, priopćeno je iz Belupa.

Sporazum predviđa suradnju u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, prerade, kontrole kvalitete i pakiranja lijekova i hrane te zaštite okoliša. Predviđena i suradnja u razvojno-istraživačkim projektima koji nude inovativna rješenja i odgovaraju potrebama Belupa, kaže se u priopćenju.

>>>FOTO: Plenković otvorio Belupove tvornice budućnosti, ‘perjanice’ hrvatskog gospodarstva

- Kao jedna od vodećih industrijskih izvoznih grana farmaceutika, pa samim time i Belupo, svoju stratešku poziciju temelji na istraživačko-razvojnim projektima te suradnji akademske zajednice i gospodarstva. Istraživanje i inovativnost u stvaranju novih proizvoda i otvaranju novih tržišta, odrednice su naše strategije poslovanja. Upravo zbog takva pristupa jedna smo od najmodernijih i najefikasnijih kompanija u Hrvatskoj, kazao je nakon potpisivanja predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić.

>>>Institut Ruđera Boškovića otvara vrata ljubiteljima znanosti

- Iznimno sam ponosan što smo, zahvaljujući velikom iskustvu IRB-a u provedbi temeljnih i primijenjenih istraživanja na području prirodnih i biomedicinskih znanosti, uspostavili suradnju s jednim od najpoznatijih hrvatskih farmaceutskih brendova. Upravo kroz povezivanje vrhunske znanosti, stručnosti i bogatog iskustva naših znanstvenika s uspješnim kompanijama poput Belupa, zajednički ćemo raditi na razvoju novih i inovativnih proizvoda, a na taj način Institut daje snažan doprinos i cjelokupnom gospodarskom razvoju naše zemlje, što je i jedna od ključnih misija IRB-a, kazao je ravnatelj IRB-a David Matthew Smith.

25. rujan 2023 05:15