Aktualno
StoryEditor

Bernardić: Ne možemo se tek tako odreći suverenosti, Hrvatska nije spremna za euro

07. Studeni 2017.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nazvao je u utorak Plenkovićevu vladu "vladom koja ne radi ništa" te "vladom u odlasku" no i dodao da ne može predvidjeti hoće li se taj odlazak dogoditi u ovaj petak, za tri mjeseca ili za godinu dana.

>>>Plenković: Ne zanima me što priča Bernardić

"Definitivno, ovo je vlada koja ne radi ništa. To su dečki sa zlatnom žlicom, oni će otići na svoju rezervnu poziciju u Bruxelles, ostavit će situaciju u Hrvatskoj u kaosu, a naš je zadatak predložiti mjere koje će mladima osigurati ostanak ovdje u Hrvatskoj", izjavio je Bernardić novinarima u Saboru.

Komentirao je i tužbu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

"Ako je tužba način da razgovaramo oko Agrokora i pozovemo sve ključne svjedoke, ako je tužba način da Ramljak dođe na sud kad već ne želi pred povjerenstvo, ja se zaista tome veselim. Znate kako je u životu: svako se češe tamo gdje ga svrbi, a istina boli", poručio je.

>>>Bernardić traži odgovor: Jesu li ‘strvinari’ iz Knightheada pisali lex Agrokor?

Komentirao je i najave uvođenja eura rekavši kako Hrvatska nije u ovom trenutku spremna za euro. "Ja sam za euro, ali ne u ovom trenutku. Mi nismo spremni ni fiskalno ni monetarno u ovom trenutku uvesti euro. Ja sam protiv uvođenja eura u ovom trenutku. Priču oko eura treba jako dobro pripremiti prije nego uđemo u bilo kakav aranžman. Dakle, Hrvatska se ne može tek tako odreći svoje suverenosti", rekao je šef SDP-a.

>>>Populističko zazivanje referenduma o euru

Premijera Plenkovića pak javno je upitao kako je moguće da svi znaju gdje se nalazi Ivica Todorić, a jedino to ne zna hrvatsko pravosuđe i policija.

04. veljača 2023 09:49