Aktualno
StoryEditor

Bjelin zainteresiran za izgradnju novih pogona s 250 zaposlenih u Vukovaru

16. Lipanj 2017.

Drvoprerađivačka tvrtka Bjelin iz Ogulina zainteresirana je za ulaganja u Vukovaru i izgradnju novih pogona, rekao je u petak na konferenciji za novinare generalni direktor Bjelina Stjepan Vojinić.

Vojinić je na konferenciji za novinare u Vukovaru rekao kako je vlasnik Bjelina, hrvatski gospodarstvenik iz Švedske Darko Pervan, do sada u Hrvatsku uložio oko 100 milijuna eura te da u idućih nekoliko godina planira uložiti još toliko.

>>> U novom broju Lidera: Pervan vs. Florian – Bitka za Vukovar

Prema Vojinićevim riječima, plan je u Vukovaru otvoriti pogon s oko 250 zaposlenih, no preduvjet je osiguravanje dovoljnih količina drvne mase. Zbog toga se, kako je dodao, Bjelin zalaže za raspisivanje javnoga natječaja s tržišnim cijenama kroz koji bi "pravi" proizvođači došli do dovoljno sirovine.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je da je otvaranje novih radnih mjesta jedini način za demografsku obnovu Vukovara i hrvatskoga istoka. Podsjetio je kako se u Vukovaru je veljači ove godine u Vukovaru boravio talijanski ulagač Florian Group koji također ima planove za višemilijunska ulaganja i otvaranje 250 radnih mjesta, ali da se nakon toga po tom pitanju ne događa ništa.

"Vukovar više nema vremena za čekanje", rekao je Penava.

Bjelin je tvrtka koja se bavi drvnom industrijom i ima dvije tvornice, u Ogulinu i Bjelovaru, s ukupno 510 zaposlenika. Obje tvornice imaju dugoročne koncesije na drvo te moderne pilane i sušare.

03. veljača 2023 01:05