Aktualno
StoryEditor

Boris Žgomba ponovo predsjednik Udruženja putničkih agencija

29. Siječanj 2019.

Boris Žgomba po drugi put je izabran za predsjednika Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

- Izazovi su za našu branšu iz dana u dan sve intenzivniji - od aktualnih događanja u zemlji i za nas najvažnijim emitivnim tržištima do traženja inovativnih turističkih proizvoda i primjene novih tehnologija. Da bi odgovorili ovim zahtjevima, nužno je što prije u turizmu uskladiti domaće uvjete poslovanja. U našem slučaju, primjerice, od donošenja fleksibilnijeg Zakona o radu, niže stope PDV-a u turizmu u skladu s nama konkurentnim zemljama Mediterana do adekvatnog reguliranja posebnog postupka oporezivanja turističkih agencija, izjavio je Žgomba, predsjednik Uprave i suvlasnik Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora.

Žgomba je na čelu UHPA-e od 2008. do 2017. godine, od 2012. do 2014. predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA), a od 2014. do 2018. potpredsjednik tog udruženja.

Danas je član Izvršnog odbora ECTAA-e kao predstavnik UPA-e pri HGK, Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Grada Pule.

2006. godine proglašen je djelatnikom godine u sektoru turoperatora od strane Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Poduzetnikom godine od strane Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA) u kategoriji Project manager 2012. Iste godine dobio je i nagradu Istriana koju zaslužnim pojedincima dodjeljuje Istarska županija, a 2018. i nagrade Turističke zajednice Istarske županije za izuzetan doprinos razvitku i promociji turizma Istre Zlatna koza – Capra d‘Oro.

12. lipanj 2024 18:33