Aktualno
StoryEditor

Božo Prka odlazi iz PBZ-a

13. Listopad 2017.

Intesa Sanpaolo objavljuje, da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka, donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d.d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018.

Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje g. Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i  cijele PBZ Grupe.

Sukladno navedenom, Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić, dugogodišnji je član Uprave PBZ-a koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

>>> PBZ očekuje rast ‘loših’ kredita korporativnog sektora zbog restrukturiranja Agrokora

Božo Prka, na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine.

"Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti," rekao je Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo te dodao:

"PBZ  i dalje ostaje na čelu hrvatske bankarske scene. Visoko je likvidna i kapitalizirana Banka s bazom od preko 1,6 milijuna  klijenata.  PBZ je danas centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni hub, preuzimanjem banaka supsidijara u Bosni i Hercegovini i Sloveniji u sklopu vlasničkog restrukturiranja unutar Grupe."

>>> PBZ osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza

Predsjednik Uprave na odlasku Božo Prka pojasnio je kako s te pozicije odlazi iz osobnih razloga.

"Nakon vrlo intenzivnog  i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo  motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti."

28. svibanj 2024 19:37