Aktualno
StoryEditor

Brazilac Rubens Menin - EY Svjetski poduzetnik godine

18. Lipanj 2018.

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine na dodjeli prestižne globalne nagrade koja je održana u subotu navečer u Monte Carlu. Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu po izboru konzultantske kuće Ernst&Young, brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja. Među nacionalnim pobjednicima u konkurenciji za najboljeg na svijetu kao hrvatski predstavnik našao se Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili.

>>>FOTO: Mate Rimac proglašen EY poduzetnikom godine

Ovogodišnji svjetski izbor okupio je eminentne poduzetnike iz svih krajeva svijeta, a o njihovoj veličini najbolje govori podatak kako njih 56 ukupno zapošljava 110 tisuća ljudi, a samo u protekloj godini ukupni prihodi iznosili su čak 23 milijarde dolara.

Rubens Menin osnovao je tvrtku davne 1979. godine, a danas ona zapošljava više od 24 tisuće ljudi te je izgradila preko 300 tisuća kuća. Danas jedan od 200 Brazilaca živi u kući koju je sagradila upravo tvrtka Rubensa Menina. Menin je osvajanjem ove prestižne nagrade postao prvi južnoamerički poduzetnik koji je osvojio titulu EY Svjetskog poduzetnika godine u povijesti ove nagrade, a prihodi tvrtke u protekloj godini iznosili su 1,44 milijarde dolara.

Mate Rimac zvijezda u svjetskim medijima

Uz izbor novog svjetskog poduzetnika godine održan je petodnevni program u Monte Carlu, a jedna od najvećih zvijezda bio je upravo hrvatski predstavnik. Mate Rimac tako je u danima uoči dodjele u Monte Carlu gostovao u emisiji CNBC-a te dao intervju za prestižni Financial Times.

Izbor EY Svjetskog poduzetnika godine održao se osamnaestu godinu za redom, a Mate Rimac bio je četvrti za redom hrvatski predstavnik na svjetskom izboru nakon što je u ožujku osvojio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine. Već u rujnu na redu je novo izdanje hrvatskog izbora EY Poduzetnika godine na kojem će biti izabran nasljednik Mate Rimca i sljedeći predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu.

22. srpanj 2024 10:51