Aktualno
StoryEditor

Canjuga izgubio velikog klijenta, a njegova supruga šefa - Ivicu Todorića

11. Kolovoz 2017.

Čini se da kriza Agrokora utječe na poslovni poduhvat Zlatka Canjuge, koji je osnivač i vlasnik tvrtke "C pakiranje" čija je osnovna djelatnost proizvodnja papirnatih vrećica.

Prema podacima dostupnima na internetu, tvornica koju je Canjuga sagradio u Svetoj Heleni je radila dobro, pa je samo prošle godine zabilježila prihode od 21,5 milijuna kuna koji su, ipak, za 20 posto manji nego godinu prije. Glavni klijenti "C pakiranja" su Lidl, Mlinar i Konzum.

Prema pisanju T-potrala, koji se poziva na podatke Poslovne Hrvatske, financijsko stanje tvrtke je problematično. To pokazuju podaci iz bilance prema kojima je kapital negativan u iznosu od 3,4 milijuna kuna, dok su ukupne obveze (dugoročne i kratkoročne) više od 37 milijuna kuna. Tvrtka je lani imala negativan novčani tijek iz poslovnih aktivnosti u iznosu od gotovo devet milijuna kuna. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, tvrtka ima bonitetnu ocjenu E2 i svrstana je u najlošiji razred.

Na loše poslovne rezultate mogao je utjecati razvoj događaja u Agrokoru, budući je Canjuga poslovao s Konzumom, a i supruga Piruška bila je zaposlenica i bliska suradnica Ivice Todorića.

Piruška Canjuga kao i ostali nekadašnji bliski suradnici Ivice Todorića ne istupaju u javnosti, ni sada kada je uvedena izvanredna uprava, ni prije, dok je on bio na čelu Agrokora.

Iako je C Pakiranje imalo dobre klijente, pitanje je kakva je bila naplata i efikasnost poslovanja. Od 2012., do 2016., tvrtka je stalno poslovala s gubicima koji su iznosili od šest do dva milijuna kuna. Tvrtka zapošljava 40 ljudi, navodi T-portal.

14. travanj 2024 23:26