Aktualno
StoryEditor

Čeka se odluka o imenovanju menadžera Lea Mršića za predsjednika uprave Narodnih novina

01. Kolovoz 2017.

Tek su okončana tri natječaja za predsjednike uprava državnih firmi, od njih 25 koji su dosada raspisani, a među njima je i onaj za predsjednika uprave Narodnih novina. No, premda je natječaj završen u travnju ove godine, Vlada je tek zadnje dvije sjednice predložila osobe koje bi zatim Nadzorni odbori tvrtki trebali ili ne bi trebali prihvatiti.  I dok je u slučaju ostale dvije tvrtke (Oiv i HP) Vlada predložila iste one osobe koje su od travnja privremeno izvršavale dužnosti predsjednika uprava, na čelu Narodnih Novina uskoro bi se trebao, pomalo iznenađujuće, naći dr.sc Leo Mršić.

>>>Hrvatski tim pobijedio na prvom europskom Big Data Hackathonu

Riječ je o menadžeru s više od 20 godina iskustva u upravljanju tvrtkama i timovima raznih veličina (1.200+) te snažnom podlogom u spajanju tehničkih i poslovnih znanja s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja. Nositelj je diplome iz područja osiguranja katedre za vanjsku trgovinu EFZG, magisterija znanosti iz područja poslovne statistike katedre za poslovnu informatiku EFZG te doktorata iz područja statističkih modela katedre za informatologiju FFZG. Isto tako nositelj je znanstvenog zvanja znanstveni suradnik te nastavnog zvanja profesor visoke škole, voditelj je katedre za upravljanje podacima i analizu na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu kao i nositelj više kolegija na Viskom učilištu Algebra.

Nadalje, Mršić je konzultant na projektima u regiji vezanim uz osnaživanje kapaciteta obrazovanja (MRMS, CEP), te konzultant na projektima privlačenja subvencija/sredstava iz lokalnih (HZZ) i međunarodnih investicijskih programa (Kompetentnost i razvoj), te je bio član pobjedničkog tima na EU Big Dana Hackathonu održanom u Brusselsu u Belgiji u ožujku 2017.

>>>Brend previše doživljavamo kao komunikaciju, zaboravljamo da je to imovina tvrtke

Valja svakako naglasiti i kako je Leo Mršić zajedno s Goranom Klepcem autor knjige ’Poslovna inteligencija kroz poslovne slučajeve’ koju je Lider izdao 2006. godine

Izvor iz Narodnih Novina kazao je kako se u trenutku pisanja teksta Mršić još nije pojavio u prostorijama tvrtke. U trenutku pisanja teksta Nadzorni odbor Narodnih novina nije još donio odluku o imenovanju Lea Mršića za predsjednika upravnog odbora.

23. travanj 2024 15:16