Aktualno
StoryEditor

Četiri inovacije za čišćenje: Doznajte tko su vam novi saveznici u kući

09. Travanj 2019.

Gosti vole da je prostor u kojem borave čist. Kad kroče u ugostiteljski objekt, odmah primijete razinu čistoće. Taj prvi dojam može poboljšati ili pogoršati mišljenje o prostoru, mjestu ili zemlji. Isto je i sa prostorom u kojem živite jer, kako kažu, kaos i nečistoća u prostoriji, znak je kaosa unutar osobe. Stoga doznajte koje su inovacije u čišćenju koje vam mogu pomoći da uvedete reda u prostor u kojem boravite.

Dobre bakterije stižu u pomoć

Proizvodi za čišćenje na temelju probiotika ne utječu na zdravlje osoba s alergijama. Na tržištu se upravo našao takav proizvod brenda Aunt Fannie‘s. U izradu proizvoda uključio je dermatologe, mikrobiologe i stručnjake za mirise te dobio liniju Microcosmic, utemeljenu na probioticima, dobrim bakterijama koje nas štite. Ta proizvodna linija, potpuno prirodna i hipoalergena, uključuje sapun za ruke, sredstva za čišćenje različitih površina te mirise eteričnog ulja u inačicama lavande, mandarine, limuna i metvice.

Punjive bočice za čišćenje

Replenish, tvrtka poznata po koncentratima sredstava za čišćenje, udružila se s Amazonom u stvaranju ekološki čistih proizvoda za čišćenje Clean Revolution, namijenjenima e-trgovini. Clean Revolution donosi tako višekratne sprej-boce i višeslojne podloge za čišćenje raznih površina. Bočice se mogu ponovno puniti zato što odgovaraju spremnicima s punjenjem koji se pričvršćuju za bocu i pokreću pritiskom na dno kako bi se koncentrat ispustio u vodu u bočici u omjeru prema potrebi.

Svemogući robotski gušter

Robotski usisavač Lizard može dosegnuti mnoge kutke koji inače ostaju nedostupni ostalim robotskim usisavačima. Sâm bez ikakvih teškoća čistiti većinu prostorija, no ostavljena je i mogućnost ručnog upravljanja kako bi se očistio doista svaki skriveni kutak. Konceptualni Lizard, koji se puni bežično, izradili su Yungi Min, Jinsu Shim, SangHyeon Na i Ikhyeon Kim.

Akumulatorsko usisavanje

Akumulatorski usisavač Dyson V11 ima integrirani LCD koji će korisniku u svakom trenutku javiti podatke o načinu rada i preostalom punjenju baterije. Glava za čišćenje s velikom mogućnošću zakretanja odmah otkriva kakva se površina čisti pa će joj se prilagoditi da bi se što lakše očistila. Opremljen je i novim baterijskim paketom koji omogućuje rad do šezdeset minuta po punjenju u ekološkom načinu.

Više pročitajte u prilogu HoReCa koji dolazi s novim Liderom. Možete i digitalno.

27. travanj 2024 20:24