Aktualno
StoryEditor

Code Week - Naučite osnove programiranja za 0 kuna u svega par sati

05. Listopad 2018.

HUB385, centar znanja, kreativnosti i inovacija u suradnji sa SAP-om, obilježava Code Week, međunarodnu inicijativu koja za cilj ima potaknuti i omogućiti digitalnu pismenost djece i odraslih.

Od 10. do 17. listopada, najveći zagrebački coworking prostor postaje prava mala pozornica tehnološki orijentiranih radionica koje će sve zainteresirane naučiti osnovama kodiranja i programiranja. Code Week je inicijativa koja se u Europi ove godine održava od 6. do 21. listopada, a tradicija obilježavanja ovog, nazovimo ga tehnološki orijentiranog tjedna, traje već 4 godine.

- Iznimno smo ponosni što smo već drugu godinu zaredom dio globalne inicijative Code Week. U sklopu Code Week-a održat će se ukupno 9 radionica od kojih će sve biti potpuno besplatne za sudionike koji se prijave preko službene web stranice, kazali su organizatori.

>>>Infinum CareerSwitch nudi izlaz programerima koji su se ‘zasitili’ svoje tehnologije

Radionice za djecu i žene

Sedam radionica bit će namijenjene djeci između 6 i 11 godina na kojima će najmlađi tehnološki entuzijasti učiti o kodiranju programiranju te snalaženju u programskim jezicima učeći osnovne korake na zabavan i edukativan način, dok će dvije radionice biti orijentirane na žene u IT svijetu, odnosno bavit će se učenjem osnova programiranja.

Suradnja SAP-a i HUB385 traje već duži niz godina. Dva velika ljubitelja tehnologije i napretka već su više puta udružili svoje snage kako bi tehnološku budućnost, koja svakim danom postaje sve bliža sadašnjosti, približili laicima i ljubiteljima tehnologije, kreativnosti i znanja.

24. svibanj 2024 12:00