Aktualno
StoryEditor

Com.Com Ninoslava Pavića u stečaju; dug gotovo 600.000 kuna

19. Rujan 2017.

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Com.Com. Ninoslava Pavića, bivšeg većinskog vlasnika medijske kompanije Europapress Holding (EPH) - sada Hanza Medije te je pozvao vjerovnike da u 60 dana prijave svoja potraživanja od tvrtke s više od 598.000 kuna duga.

>>>Toys ‘R’ Us: Najveći američki lanac trgovina igračkama zatražio stečaj

Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, kako se navodi u rješenju, pokrenuo je zastupnik Com.Coma krajem prošlog mjeseca navodeći kao stečajni razlog činjenicu da su mu poslovni računi 252 dana u neprekidnoj blokadi te je do polovice srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od šest mjeseci i ukupnom iznosu od 598.252 kune.

Rješenjem su pozvani i razlučni vjerovnici da u roku od 60 dana, odnosno do kraja listopada, obavijeste stečajnog upravitelja o svom razlučnom pravu, pravnoj osnovi razlučnog prava i dijelu imovine stečajnog dužnika na koji se njihovo pravo odnosi te o svemu tome dostave dokaze.

U rješenju se navodi i kako će se otvaranje ovog stečajnoga postupka upisati po službenoj dužnosti u sudski registar kao i u zemljišne knjige – osobito u one koje se odnose na vlasništvo zgrade i dvorišta u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, ali i u upisnik brodova, upisnik brodova u izgradnji, upisnik zrakoplova i upisnik prava intelektualnog vlasništva.

Ispitno ročište na kojem će se odlučivati o potraživanjima vjerovnika Com.Com zakazano je za 21. studenoga 2017. na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Tvrtka Com.Com osnovana je kao d.o.o u lipnju 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i s više prijavljenih predmeta poslovanja - od izdavačke djelatnosti do poslovanja nekretninama. Kao jedini osnivač Com.Coma navodi se Ninoslav Pavić koji je preko te tvrtke sudjelovao u upravljanju i kasnijoj promjeni vlasništva nad nekadašnjim Europapress Holdingom, sada Hanza Medijom u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

>>>Dalić: Izvanredna Uprava spriječila nekontrolirani stečaj, stabilizirala Agrokor

Upravo promjena vlasništva nad tom medijskom kompanijom sada je predmet sudskog spora u kojem Pavić tuži Hanžekovića za prevaru i traži isplatu 260 milijuna kuna, a s druge strane Hanžeković odbacuje tužbu u cijelosti i ističe kako je protiv Pavića podigao kaznenu prijavu jer je poduzimao "radnje na štetu EPH kako bi se nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna".

U tom sporu sljedeće je ročište zakazano za 3. studenoga kada bi o okolnostima preuzimanja EPH trebali biti saslušani Pavić i Hanžeković.

02. ožujak 2024 21:38