Aktualno
StoryEditor

Cvjetnim aranžmanima od pržene slanine šarmirale poslovni svijet

14. Lipanj 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Logan Rae ima samo 22 godine, a već je uspješna poduzetnica. Tajna njezinog uspjeha krije se u slanini. Mlada Amerikanka došla je na ideju da, umjesto klasičnog cateringa, ponudi nešto što je izazvalo pravu pomamu među nježnijim spolom. Tko bi rekao da će upravo poslovne žene poludjeti za prženom slaninom?

>>> Istraživanje: Samo 1,2 posto hrvatskih potrošača ne konzumira meso

- Ideja je nastala 2015., kada sam za prijatelja koji radi u jednoj firmi, pripremala domjenak od slanine. U urede smo dostavili bukete napravljene od slanine. Žene su poludjele za buketima, pa smo ja i prijateljica odlučile od toga napraviti posao. Sjele smo na kuhinjski pod, uzele bocu vina i laptop, pa kreirale cvjetne aranžmane od pržene slanine, kaže za NBC News Logan Rae.

https://www.instagram.com/p/BOVvPmiDxds/?taken-by=loganracecar

Logan Rae i prijateljica Kim Hruda kreirale su Kutije od slanine, proizvod koji se počeo prodavati kao lud, ne samo po firmama koje su nešto slavile, već i na praznike poput Valentinova. Ideja da nekome pošaljete buket sačinjen od ukusne pržene slane slanine, očito, je privlačan i muškarcima i ženama.

>>> Suradnja Žita i Interspara: Slavonski pršut stigao u više od 100 Sparovih trgovina

- Od našeg prvog Valentinova do danas, bilježimo porast potražnje od 357 posto. Kad god su neki praznici i blagdani bilježimo smiješno velik broj narudžbi, pa radimo od zore do sumraka. Za izradu buketa koristimo najkvalitetniju slaninu na tržištu, koju same režemo, pržimo i aranžiramo, kaže Logan.

https://www.instagram.com/p/BIJG65jgBrO/?taken-by=loganracecar

Buketi od slanine postali su pravi hit u Miamiju. Logan i Kim tvrtku su nazvale "Bacon Boxes". Iako su studentice, zarađuju vrlo dobro. Posao su pokrenule bez prethodnog kapitala i, za sada, se razvijaju sasvim dobro.

- Uspjeh je postao stvaran u trenutku kada smo i Kim i ja mogle živjeti od ovog posla, a istovremeno zadržati visoki standard, pa robu naručivati s obiteljskih farmi iz okruženja, kaže Logan.

https://www.instagram.com/p/_5t3vgMFdc/?taken-by=loganracecar

Najvažnije od svega, poručuju mlade poduzetnice, jest istražiti tržište. Iznenađujuće, vruća Florida voli prženu slaninu. Ako ste i sami poželjeli aranžirati ili kušati ruže od slanine, pogledajte video.

https://www.youtube.com/watch?v=yUtUllz3a0c

29. travanj 2024 12:24