Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Glasanje u Saboru o Tolušiću i Horvatu

25. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 25. svibnja:

ZAGREB -  Sjednica Hrvatskoga sabora (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Sabor bi trebao za novog potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo potvrditi ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i za novog ministra gospodarstva zastupnika Darka Horvata. Njih je  predsjednik Vlade Andrej Plenković za te dužnosti predložio nakon što je zbog afere Hotmail iz Vlade morala otići Martina Dalić. Horvata će u Saboru zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

ZAGREB -  Nezavisna lista BURA i Zelena lista održat će, kako navode, " prosvjednu konferenciju za novinare" s temom "Zašto je lex LNG štetan za cijelu Hrvatsku" (9,15 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Prije toga (od 8,30 sati) saborskim zastupnicima će predsjednik Nezavisne liste BURA Hrvoje Burić i predsjednik Zelene liste Nenad Matić će dijeliti "Deklaraciju protiv donošenja lex LNG", koju je potpisala većina vijećnika Županijske skupštine Primorsko-goranske županije .

ZAGREB -  Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka ‘Sve za nju‘ i Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek bit će dodijeljene nagrade u sklopu Javnog poziva "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga". Stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna dodijelit će Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću Abeceda komunikacije i Mediahint (11 sati, HUOJ, Oktogon, V. stube, Ilica 5).

ŠIBENIK - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar će s gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem obići višestambenu zgradu koja se gradi po modelu POS-a (10 sati, a izjave za medije u 10,30 sati, Ulica Bana Josipa Jelačića 23-25, Šubićevac). Ministar će boraviti i u Pirovcu na obilježavanju otvorenja Marine Pirovac.

04. ožujak 2024 09:04