Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: HPB o kupnji Jadranske banke

27. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 27. travnja:

ZAGREB -  Hrvatski sabor nastavlja svoju osmu sjednicu (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa raspravljat će se na svojoj osmoj sjednici, među ostalim, o donošenju odluka u vezi  ministra financija Zdravka Marića, skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića, pomoćnice ministrice  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Maje Vučinić-Knežević (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - U povodu obilježavanja stradavanja civila tijekom Vojno redarstvene akcije "Bljesak"  Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće organiziraju okrugli stol, na kojemu će podsjetiti na obvezu države da procesuira ratne zločine, napravi evidenciju civilnih žrtava rata, donese sveobuhvatnije zakona te prizna prava civilnim žrtvama i njihovim srodnicima i drugo. Uz Vesnu Teršelič, voditeljicu Documente i Milorada Pupovca, predsjednika Srpkog narodnog vijeća, na okruglom stolu će sudjelovati i predstavnici obitelji i udruženja žrtava, predstavnici Državnog odvjetništva RH, te aktivisti, pravnici (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

OSIJEK - Udruga hrvatskih sudaca održat će redoviti zbor, na kojemu će se, među ostalim, usvojiti Plan rada  i financijskog plana Udruge za  2019. godinu (10,30 sati, hotel Osijek, Šamačka 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske poštanske banke (HPB) na kojoj će biti riječi o ponudi za kupnju Jadranske banke te rezultatima poslovanja za prvi kvartal 2018. godine ( 12,00 sati, HPB, Jurišićeva 4).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić posjetit će tvrtku Altpro d.o.o.  te nazočiti otvaranju razvojno-inovacijskog centra ODRA 2. Riječ je o novom razvojno-proizvodnom centru koji je financiran kroz program "Pronalasci“ Hrvatske banke za obnovu i razvitak te uz podršku HAMAG- BICRO-a. Ukupna investicija iznosila je 25 milijuna kuna, a novi centar osigurat će radna mjesta za 75 novih zaposlenika. Izjave za medije planirane su za 12,40 sati (razvojno-inovacijski centara ODRA 1, Velika cesta 41, Odra Zagreb)

SPLIT - Otvorenje prvog međunarodnog sajma zdravstvenog turizma "Mediteran 365" (27. - 29 travnja) na kojem će sudjelovati medicinski i turistički stručnjaci iz 30 zemalja (12,30 sati, Hotel Atrium, Ulica Domovinskog rata 49).

01. svibanj 2024 03:19