Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Investicijska konferencija Zagrebačke i Ljubljanske burze

24. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 24. svibnja:

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o Vladinom zakonskom prijedlogu o terminalu za ukapljeni prirodni plin, koji treba omogućiti da se strateški projekt LNG terminala na Krku realizira u zadanim rokovima.  Prijedlogom zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. lex LNG, uređuje se rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na lokaciji terminala, izdavanje koncesije na pomorskom dobru za realizaciju terminala i koncesijske naknade za pomorsko dobro, definira naknada za sigurnost opskrbe itd. Nositelj investicije u projekt LNG terminala je tvrtka LNG Hrvatska, koja bi projekt realizirala kroz dvije faze – izgradnju plutajućeg terminala u prvoj fazi te izgradnju kopnenog terminala za ukapljeni prirodni plin u drugoj fazi. Projekt je to o kojem se već dugo razgovara i koji izaziva otpore u jedinicama lokalne samouprave.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (9 sati, Trg sv Marka 2).

ZAGREB - Sastanak ministar unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra pravosuđa i glavnog državnog odvjetnika Sjedinjenih Američkih Država Jeffa Sessionsa (Policijska akademija, ul. Gojka Šuška 1) u prigodi Regionalne konferencije o transnacionalnom organiziranom kriminalitetu u organizaciji ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Ministarstva pravosuđa SAD-a. Sastanak će biti posvećen temama od zajedničkog interesa s posebnim naglaskom na bilateralnoj i regionalnoj sigurnosnoj suradnji te nastavku ciljane obuke za policijske službenike, tužitelje i predstavnike financijskih i drugih institucija u okviru programa Partnerstvo za obrazovanje (Partnership for Education) s ciljem jačanja operativne suradnje u borbi protiv najsloženijih oblika kriminaliteta. Izjave za novinare bit će u 12.5 sati, a na ulaz Policijske akademije predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 11,40 sati radi sigurnosnog pregleda.

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Stara gradska vijećnica, ulica sv. Ćirila i Metoda 5, dvorana "A").

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) na temu "Zahtjev za izmjenu koeficijenata složenosti poslova tajnika i računovođa u ustanovama za odgoj i obrazovanje (11 sati, ispred Banskih dvora, trg sv. Marka 2). Konferencija će se održati povodom predaje Vladi više od 650 zahtjeva za izmjenu složenosti poslova tajnika i računovođa.. Govorit će predsjednica SHU-a Sanja Šprem i glavna tajnica sindikata Ana Tuškan.

ZAGREB - Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a (16 sati, sportska dvorana Judo kluba "Lika", Trg žrtava fašizma 3).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora vrijednih 470 milijuna kuna za 102 projekta iz mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima Programa ruralnog razvoja, kojem će prisustvovati i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Nakon provedenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH za operaciju 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" potpisuju se ugovori kojima će se u 17 hrvatskih županija izgraditi ili obnoviti 57 dječjih vrtića, 12 vatrogasnih domova, 18 društvenih domova, 13 projekata uređenja javnih površina te 2 turističko-informativna centra (12,00 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - Peta zajednička investicijska konferencija Zagrebačke i Ljubljanske burze na kojoj će se održati niz individualnih sastanaka kompanija i investitora. Lanjska  je investicijska konferencija okupila 15 hrvatskih i slovenskih kompanija, 30 investicijskih društava i banaka te 56 analitičara i investitora iz sedam zemalja (12,00 sati Hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Na konferenciji "Gospodarenjem otpadnim tekstilom i vunom do novih zelenih radnih mjesta" govorit će se o mogućnostima u kojima se tekstilni otpad i vuna mogu pretvoriti u vrijednu sirovinu te konkretnim pozitivnim primjerima uspješnog gospodarenjem tekstilnim otpadom u Hrvatskoj i na području EU. Konferenciju organizira Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK, unutar kojeg djeluje i Grupacija za gospodarenje otpadom u tekstilnoj i odjevnoj industriji HGK (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

19. travanj 2024 04:14