Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Na dnevnom redu Vlade nacrt prijedloga zakona o otpisu dugova fizičkim osobama

21. Lipanj 2018.

Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. lipnja:

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu otvorenja Designer Outleta Croatia, najvećeg outlet centra u regiji. Nakon konferencije za novinare koja će biti u 16 sati slijedi svečano otvorenje (17 sati, Rugvica).

ZAGREB/VELIKA GORICA - Hrvatska pošta (HP) će na konferenciji za novinare predstaviti poslovne rezultate za 2017. godinu. Također će biti organiziran obilazak gradilišta novog sortirnog centra – najveće kapitalne investicije u povijesti HP-a vrijedne 350 milijuna kuna. Građevinski radovi teku prema planu, a predviđeno je da će novi sortirni centar početi s radom na proljeće 2019. godine. U obilasku gradilišta, kako je najavljeno, biti će i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (12,00 sati, HP, Vukomerička ulica, Velika Gorica).

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg. sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (9 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnome redu otvorene sjednice bit će, među ostalim, Nacrt prijedloga zakona o otpisu dugova fizičkim osobama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrt prijedloga zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju potrošača, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu, Nacrt prijedloga zakona o provedbi Konvencije o građanskopravnim vidovima međunarodne otmice djece, te Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

VUKOVAR - U Vukovaru će u povodu Dana državnosti biti održana svečana promocija polaznika Hrvatskoga vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" na kojoj će sudjelovati i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović (10 sati, Memorijalni centar Domovinskog rata, Ulica Ive Tijardovića). Tom prigodom bit će promovirano novih 87 poručnika i poručnica, među kojima su i tri vojna pilota.

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a na kojoj će o najavljenoj poreznoj reformi govoriti saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić i član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić (11,30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Sjednica Gradske skupštine grada Zagreba na čijem su dnevnom redu 23 točke, među kojima i prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Zagreba za 2017., prijedlog izmjene odluke o naknadama gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela kojom se predlaže da se gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela smanje naknade za pet posto. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke gradonačelnika Milana Bandića o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika kojom se predlaže smanjenje plaća pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika - specijalista i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine - specijalista za šest posto. Gradski zastupnici raspravljat će i o prijedlogu zaključka Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a te Kluba zastupnika lijevoga bloka da se hitno obustave radovi na Trgu žrtava fašizma, a predložene točke su i zaključci oporbenih krugova o postupku preoblikovanja Građanskoga nogometnog kluba (GNK) "Dinamo", te prijedlog zaključka o GNK "Dinamo" Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku (9 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Prije početka sjednice zagrebačke Gradske skupštine o prijedlogu zaključka o GNK "Dinamo" Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku na konferenciji za novinare govorit će potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Krešimir Kartelo i novi gradski zastupnik te stranke Davorin Karačić (8,30 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5/I., ispred dvorane A.

19. travanj 2024 17:33