Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Prosvjed Hrvatskog sindikata hitne medicine

30. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 30. travnja:

ZAGREB - Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja održat će konferenciju za novinare na kojoj će se osvrnuti na nepravomoćnu presudu Općinskog radnog suda u Zagrebu temeljem tužbe Sveučilišta u Zagrebu protiv Sindikata znanosti (11 sati, Zgrada sindikata, dvorana ‘Orion‘, Ulica Florijana Andrašeca 18A). Povod za ‘pressicu‘ je nepravomoćna presuda Općinskog radnog suda u Zagrebu kojom se Sindikatu znanosti nalaže isplata naknade štete zagrebačkom Sveučilištu o čemu će govoriti Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća toga sindikata.

ZAGREB - Prosvjed Hrvatskog sindikata hitne medicine (udružen u NHS) održat će se na Trgu sv. Marka s početkom u 12 sati vezano uz reformu mirovinskog sustava i uz beneficirani radni staž. Prosvjed se organizira na Nacionalni dan hitne medicinske službe.

HVAR - Biskupsko ređenje imenovanog hvarskog biskupa mons. Petra Palića održat će se u katedrali Svetog Stjepana I., pape, s početkom u 10,30 sati. Glavni zareditelj bit će mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Suzareditelji biskupskog ređenja bit će mons. Slobodan Štambuk, apostolski administrator Hvarske biskupije i mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

25. travanj 2024 20:18