Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Sabor raspravlja o patentu, žigu, oznakama izvornosti

13. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 13. veljače 2018.:

ZAGREB - Hrvatski sabor plenarno će zasjedanje nastaviti u utorak, umjesto uobičajeno u srijedu, kako bi dobio na vremenu i raspravio zakone koje je planirao raspraviti prošli tjedan. U utorak bi tako, trebao raspraviti zakonske prijedloge da se izmjene zakoni o patentu, o žigu, o industrijskom dizajnu, o oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama izvornosti proizvoda i usluga (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prvi Hrvatski radijski forum održat će se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića. Organiziraju ga HUP - Koordinacija komercijalnih radio postaja i Media servis Global. Forum će otvoriti predsjednik Sabora Jandroković te predsjednica HUP-a Gordana Deranja i predsjednica HUP - Koordinacije komercijalnih radio postaja, direktorica i glavna urednica Media servis globala Silvija Londero. U radnom dijelu programa ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek predstavit će izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima,  a istaknuta političarka Doris Pack govorit će o medijskoj regulativi i europskim iskustvima, a akademik Jakša Barbić će dati preporuke za izradu dobrog zakona (10 sati, atrij Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11).

RIJEKA - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak boravit će u radnom posjetu Sveučilištu u Rijeci. U povodu tog posjeta Divjak će u Rektoratu Sveučilišta u 12,30 sati održati konferenciju za novinare (Zlatna Sala na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10. Predstavnici medija trebaju doći u 12,15 sati. Snimateljima i fotoreporterima bit će omogućeno snimanje posljednjih 10-ak minuta razgovora ministrice sa studentima u Auli Magni, neposredno prije početka konferencije za novinare). Ministrica Divjak te državni tajnici Branka Ramljak i Tome Antičić, pomoćnik ministrice Stipe Mamić i posebni savjetnik za odnose s javnošću Maro Alavanja, boravit će u cjelodnevnom radnom posjetu Sveučilištu u Rijeci, koji će se sastojati od brojnih aktivnosti. Ugostit će ih rektorica Snježana Prijić Samaržija sa suradnicima, a to će ujedno biti i nastupni posjet ministrice Divjak Sveučilištu u Rijeci. Posjet Divjak i njenog suradničkog tima prvi je u nizu raznovrsnih aktivnosti kojima se planira kroz cijelu 2018. godinu obilježavati 45. obljetnica Sveučilišta i 385. godina visokoga obrazovanja u Rijeci.

ZAGREB - Ministar uprave Lovro Kuščević i ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek prezentirat će novu e-uslugu u sustavu e-Građani na konferenciji za novinare u Državnoj geodetskoj upravi. Novu e-uslugu - Prijava za polaganje stručnog ispita za obavljanje stručnih geodetskih poslova i izdavanje potvrde o položenom stručnom ispitu razvila je Državna geodetska uprava u suradnji sa Ministarstvom uprave i Financijskom agencijom (12 sati, Gruška 20. Predstavnici medija u Državnu geodetsku upravu trebaju doći do 11,45 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika SDP-a održat će u Hrvatskom saboru konferenciju za novinare na temu: "Sve opasnosti Prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu".  Na konferenciji će govoriti saborski zastupnici, ujedno gradonačelnici i načelnici u lokalnoj upravi: Marko Vešligaj, Stjepan Kovač, Damir Mateljan i Alen Prelec (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatske gospodarske komore (HGK) održat će se konferencija "Jedinstveno digitalno tržište-izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora". Konferencijom se želi podići svijesti među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva te razmjene iskustava oko uvođenja digitalnih tehnologija. Na konferenciji će sudjelovati i potpredsjednik Europske komisije nadležan za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip, dok će HGK u sklopu konferencije predstaviti i rezultate ankete o digitalnom poslovanju i očekivanjima koju provodi među poduzetnicima (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

12. travanj 2024 13:03