Aktualno
StoryEditor

Darko Horvat: Do sutra odluka tko će sanirati Uljanik - porezni obveznici, dioničari ili vjerovnici

08. Ožujak 2019.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Vlada će donijeti odluku tko će i na koji način sanirati 1,1 milijardu eura gubitka temeljnog kapitala u Uljanik grupi. Vlada će biti ta koja će odlučiti tko će sanirati Uljanik grupu, hoće li to biti porezni obveznici ili dioničari ili vjerovnici, rekao je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta na samom početku Liderove konferencije Budućnost obiteljskih tvrtki. Da bi u cijelu priču uveli strateškog partnera, Tomislava Debeljaka, mi tu brojku moramo dovesti na nulu.

- Pokušavamo naći izvore financiranja i najkasnije bi sutra trebali znati što će se dogoditi - rekao je ministar Horvat i dodao da u ovom trenutku nije ni isključen stečaj, premda on vjeruje da to ne znači kraj brodogradnje u Puli i Rijeci.

Što se jaružara tiče, ili ćemo sa strateškim partnerom iznaći način da se kod nas završi ili ćemo prihvatiti činjenicu da ćemo morati platiti oko 22 milijuna eura i brod odtegliti negdje drugdje, ali ćemo na taj način spasiti državna jamstva od 124 milijuna eura državnih jamstava koja ozbiljno pritišću državni proračun, rekao je Horvat.

28. travanj 2024 01:35