Aktualno
StoryEditor

Digitalni penzići: Ministarstvo pokrenulo web stranicu o mirovinskoj reformi

17. Listopad 2018.

[embed]https://youtu.be/_9aicOl0pSw[/embed]

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenulo je u srijedu web stranicu mirovinska.mrms.hr.

Digitalno pismeni umirovljenici, kao i oni koje tek čeka ta ‘radost‘ zvana mirovina, na internetskoj stranici moći će naći informacije o cjelovitoj mirovinskoj reformi.

Osim općih informacija i rubrike ‘pitanja i odgovori‘, o reformi govori i Priča o Ani i Mariji.

"Ana i Marija profesorice su u srednjoj školi gdje predaju isti predmet. Kada Marija ode u mirovinu, prema važećem zakonu, imat će manju mirovinu od Ane. To nije pravedno i zato to ispravljamo cjelovitom mirovinskom reformom. Mariji i Ani dajemo pravo izbora, obje mogu izabrati ono što će za njih biti povoljnije kada će ići u mirovinu. Cjelovitom mirovinskom reformom svim umirovljenicima osiguravamo pravedniji model mirovine", stoji na novoj stranici Ministarstva.

>>>Pavić: Mirovinski zakoni uštedjet će proračunu 11,3 milijarde kuna

Priča je, kao i cijela web stranica, ukrašena šarenom animacijom, sugerirajući valjda da se budući umirovljenici imaju čemu veseliti.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila paket zakonskih prijedloga o mirovinskoj reformi koji su upućeni u Sabor, a ministar Pavić kao glavnu temu istaknuo je činjenicu da će nove mjere uštedjeti proračunu 11,3 milijarde kuna - do 2040. godine.

19. travanj 2024 02:16