Aktualno
StoryEditor

Država zapošljava, raspisani natječaji za 300 radnih mjesta

03. Kolovoz 2017.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova raspisalo je natječaje za 62 radna mjesta, Ministarstvo poljoprivrede 44, Ministarstvo državne imovine 32, Ministarstvo rada 14, Uprava za zatvorski sustav i Ured za državnu reviziju 13 radnih mjesta.  Sudovi i državna odvjetništva diljem Hrvatske zapošljavaju 80 ljudi. Preko navedenih i drugih natječaja u državnu službu bit će zaposleno najmanje još 300 činovnika.

>>>Ministarstvo uprave i pučka pravobraniteljica zapošljavaju deset osoba na neodređeno

- Ako negdje imate jednog čovjeka na godišnjem odmoru, a drugi se razboli, vi ste u ozbiljnom problemu jer nema tko raditi, a posao se gomila. Ako su raspisali natječaje, znači da trebaju ljude. Od javnosti ne očekujem pozitivnu reakciju jer kod nas nikad nije bilo pozitivnog odjeka na bilo što što državna uprava radi. Recimo, u MUP-u naprave promjenu automobila i javnost ih razapne zbog toga. Također, ljudi ne znaju da se zaposlenici u državnoj upravi moraju u svojem radu voditi zakonima, pa im se ponekad čini da nešto nisu dobro napravili ili da ne rade dovoljno ne razumijevajući da je zakon iznad dojma koji netko stekne ulaskom u neku instituciju - rekao je za 24sata predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Boris Pleša.

>>>Mogu li nove mjere aktivnog zapošljavanja pomoći aktualnom lovu na sezonske radnike

Vlada je također na zadnjoj sjednici u srpnju donijela odluku kojom se pojednostavljuje i ubrzava postupak novog zapošljavanja, pišu 24sata.

15. travanj 2024 01:59