Aktualno
StoryEditor

‘Dugovi prošlosti‘: Club Adriatic radnicima isplaćuje razlike plaća za cijelo desetljeće

03. Svibanj 2019.

Svim radnicima Cluba Adriatic uskoro ide isplata razlike plaća za proteklo desetogodišnje razdoblje.

Do petka, 3. svibnja svim će radnicima Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske biti dostavljeni konačni obračuni razlike plaća u bruto iznosu za razdoblje od 1. svibnja 2008. godine do zaključno s 31. prosincem 2019. godine. To je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic d.o.o. sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.

Direktor Cluba Adriatic, Goran Fabris, obavijestio je u četvrtak pismom čelnike obaju sindikata koji djeluju u tom makarskom kolektivu, Marinu Cvitić i Eduarda Andrića, da su pripremljeni izračuni zaostalih plaća u proteklom desetogodišnjem razdoblju koji će biti tijekom dva radna dana poslije Praznika rada dostavljeni svakom zaposleniku na suglasnost i potvrdu, a isplate na račune zaposlenika će uslijediti u roku tri dana od primitka potpisanih suglasnosti.

„Drago mi je da konačno ispunjavamo preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali prema ranijem dogovoru, ali su tehnički problemi u provedbi ove odluke planirani rok pomaknuli za mjesec dana. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti“, istaknuo je direktor Cluba Adriatic d.o.o. Goran Fabris.

O konačnoj provedbi ovih dogovora s radnicima i sindikatima Uprava Cluba Adriatic će izvijestiti sindikalne čelnike potvrđujući tako dobru i uspješnu suradnju u rješavanju svih pitanja od interesa za tvrtku.

03. prosinac 2023 03:16