Aktualno
StoryEditor

Đuro Đaković obustavio dokapitalizaciju

27. Listopad 2017.

Uprava Đuro Đaković Grupe izvijestila je u petak da obustavlja postupak povećanja temeljnog kapitala, jer je u predviđenom roku za upis novih dionica upisano manje od 12,5 milijuna dionica pa nije postignut prag uspješnosti izdanja.

>>>Povijesni dan za Đuru Đakovića: Skupština jednoglasno podržala dokapitalizaciju

U razdoblju upisa, koje je završilo danas u 14 sati zaprimljene su upisnice ulagatelja na ukupni iznos od 256,56 milijuna kuna, od čega je uplaćeno samo 6,56 milijuna kuna, a preostali iznos nije vidljiv na transakcijskom računu iz javnog poziva na upis novih dionica. Razloga tome je, prema riječima ulagatelja-podnositelja upisnice, tehničke prirode, kaže se u obavijesti Đure Đakovića.

Međutim, s obzirom da su protekli rokovi za uplatu novih dionica sukladno javnom pozivu, društvo je dužno obustaviti postupak dokapitalizacije, kaže se u obavijesti.

Potraga za investitorima

Dodaje se kako Grupa nastavlja s aktivnostima u pronalaženju kapitala, a u međuvremenu će se koncentrirati na operativno poslovanje, daljnje restrukturiranje i poboljšanje tekuće likvidnosti kroz različite izvore financiranja.

>>>Nenad Bakić povećao udjel u Đuro Đaković Grupi, postao vlasnikom 18,8 posto kompanije

Đuro Đaković Grupa objavila je 6. listopada javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, čime bi temeljni kapital bio povećan za 250 milijuna kuna.

Glavna skupština Đuro Đaković Grupe je 22. rujna donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao s 203,06 na 453,06 milijuna kuna.

Sredinom rujna Grupa je izvijestila da je zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Crni čelik d.o.o., iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.

>>>Đuro Đaković najavio novu dokapitalizaciju s ‘jednim kupcem’

Đuro Đaković Grupa u dva je navrata produžavala trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica: prvi puta 20. listopada i to do 24. listopada, a drugi put 24. listopada i to do danas, 27. listopada.

28. svibanj 2024 01:00