Aktualno
StoryEditor

Fina u Splitu instalirala samoposlužnu mjenjačnicu

21. Veljača 2018.

Financijska agencija (Fina) od danas u Splitu pruža uslugu razmjene strane valute u kune putem samoposlužne mjenjačnice tj. automata na početku Marmontove ulice u sklopu Finine poslovnice Riva, priopćeno je u srijedu iz Fine.

Usluga je dostupna 24 sata dnevno, a provizija se ne naplaćuje. Putem Finine samoposlužne mjenjačnice moguće je u hrvatske kune razmijeniti novčanice eura, švicarskog franka, američkog dolara i britanske funte, a maksimalan iznos po transakciji je u protuvrijednosti od 2.500 kuna.

>>>Blagajnike zamijenile automatske mjenjačnice – changeomati

Automat može primiti više stranih novčanica pojedine valute odjednom. Najzastupljenija valuta, euro, se putem samoposlužne mjenjačnice otkupljuje u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200 eura.

Samoposlužna mjenjačnica u Splitu je druga po redu koju je Fina ponudila svojim klijentima. Prva je postavljena ispred Finine poslovnice u Rovinju, 1. veljače, a u planu je postavljanje još takvih uređaja na frekventnim lokacijama diljem zemlje, kaže se u priopćenju. Fina mjenjačke poslove u svojim poslovnicama obavlja od 2003. godine, kao ovlašteni mjenjač Hrvatske poštanske banke.

27. travanj 2024 10:18