Aktualno
StoryEditor

Georg Gavrilović vlasništvo Dinove-Dione prebacio s Gavrilovića na svoju novu tvrtku

12. Ožujak 2019.

Tvrtka GAVRILOVIĆ više nije formalni vlasnik DINOVE-DIONE. Vlasništvo je 5. ožujka prebačeno na tvrtku GG TENOR d.o.o. koju je u kolovozu 2018. osnovao vlasnik GAVRILOVIĆA Georg Gavrilović. Prije toga, 22. siječnja, supruga Georga Gavrilovića ml. Ivana Gavrilović izašla je iz nadzornih odbora tvrtki svog svekra, GLOBALNE HRANE i DINOVE-DIONE. U tom trgovačkom lancu bila je članica Uprave, a nakon odlaska Roka Vodopije postala je i predsjednica Uprave (2013. - 2018.). Prije dolaska u Dionu, u Mesnoj industriji Gavrilović bila je odgovorna za razvoj proizvoda i širenje na tržište EU. Na poziciju zamjenice predsjednika NO-a GLOBALNE HRANE (predsjednik Uprave tvrtke koja stoji iza brenda McDonalds je Georg Gavrilović ml.) došla je dosadašnja članica NO-a Mirela Gulam, a u NO je ušao Zvonimir Buterin. U DINOVI-DIONI Buterin je preuzeo njeno mjesto kao zamjenik predsjednika NO-a. Istoga dana je i Damiru Šušteršiću dodijeljena prokura. Sanela Ćorković ostala je direktorica DINOVE-DIONE, a prokuru i dalje imaju Mirela Gulam i vlasnik Georg Gavrilović.

Obitelj Golubar napravila je nekoliko promjena u upravljanju GRAMATOM. Nada Golubar zamijenila je poziciju s Josipom Golubarom, i sad je direktorica, a Josip je predsjednik Nadzornog odbora. U NO-u su još Domagoj Golubar (zamjenik, dosad je bio član) i Tomislav Golubar, koji je došao na mjesto Zorana Gašpara. Tomislav i Domagoj Golubar većinski su vlasnici GRAMATA – posredstvom tvrtke HEDERA imaju odjel od 85,1 posto.

VB LEASING ima novi Nadzorni odbor. Predsjednik je Petr Šimiček (umjesto Manfreda Wolfa), njegov zamjenik je Pavel Rozsypal (umjesto Wernera Zimmermanna), a član je Viktor Levkanič (umjesto Clausa Bachmayera).

Miran Kovač više nije direktor tvrtke BISNODE. Na toj poziciji ostao je Milan Dragić, pojačan prokuristicom Anamarijom Dujmović.

Jadranka Magić nova je direktorica u tvrtki ENERGY PLUS iz Ludbrega. Vlasnik Zvonko Magić ostao je predsjednik Uprave, a članovi Uprave ostali su i Radojka Vađon, David Juratović i Miroslav Hlebar.

Péter Poprády novi je član Uprave tvrtke SHP ZAGREB umjesto Miroslava Kepáka. Richard Žigmund ostao je na poziciji člana Uprave.

Rolanda Sešlar nova je direktorica tvrtke DANFOSS iz Zagreba umjesto Silvij Briški. Aleksandar Batinić ostao je na direktorskoj poziciji DANFOSSA koji je u vlasništvu istoimene danske korporacije koja se bavi  infrastrukturom, hranom, energijom i klimom.

Višnja Božinović nova je predsjednica Nadzornog odbora RAIFFEISEN STAMBENE ŠTEDIONICE d.d. umjesto Ivana Žižića.

Dane Sučić raskinuo je partnerstvo sa Šimunom Buzovom i Damirom Funčićem. S njima je bio suvlasnik tvrtki ZAŠTITA-ZAGREB i ZAŠTITA NEKRETNINE. Veća od tih dviju tvrtki, ZAŠTITA-ZAGREB, imala je Nadzorni odbor, kao i u vrijeme kad je poslovala kao d.d. (2013. je postala d.o.o.). Ukinula ga je krajem prošle godine, kad je je Marko Sauerbrunn imenovan predsjednikom Uprave umjesto Ivana Cestarića.

Adriana Jelušić pridružila se Damiru Jelušiću u Upravi DENTALNE POLIKLINIKE dr. JELUŠIĆ iz Opatije. Njih dvoje su i suvlasnici tvrtke.

19. travanj 2024 05:38