Aktualno
StoryEditor

Gospićki gradonačelnik odriče se plaće zbog stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja

23. Prosinac 2017.

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) potpisao je u subotu u Gospiću ugovore o stipendiranju devetoro studenata u akademskoj godini 2017./2018. za deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, priopćeno je iz Hrvatske stranke prava (HSP).

Kako se navodi, predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Starčević, koji je ugledni gospodarstvenik u Ličko-senjskoj županiji, u svojoj predizbornoj kampanji obećao je da će se odreći plaće gradonačelnika i cjelokupnu plaću dati za stipendije studentima deficitarnih zanimanja na kojima Grad Gospić može i želi graditi svoju budućnost.

Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić u akademskoj godini 2017./2018. su strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina. Starčević je za stipendije raspisao javni natječaj s utvrđenim pravilima koja su uključivala i stručne i socijalne parametre, navodi se u priopćenju

>>>Umirovljeni i nezaposleni Gospićani po prvi put će dobiti božićnice

- Ovo nam je izuzetna čast jer znamo da ćete to znati cijeniti. Moji suradnici i ja koncentrirali smo se na pomoć mladima jer vi ste naša budućnost, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Starčević, dodavši kako je ovo za Gospić važan događaja.

Najavio je da će u sljedećoj godini studenti imati još veći izbor stipendija, jer će se uz ove “Karlove”, dodjeljivati i one gradske, iako, rekao je,  kao mrtvo slovo na papiru u proračunu stoje već godinama.

- Nadamo se da će biti što više vas studenata koji će koristiti stipendije i vratiti se živjeti u svoj grad, dodao je gospićki gradonačelnik.

Pojasnio je da stipendije važe 10 mjeseci, odnosno cijelu akademsku godinu. Sljedeći tjedan na račune studenata sjest će stipendije za listopad, studeni i prosinac. Studenti su izrazili vjeru da će se nakon završenih fakulteta vratiti u Gospić i ostvariti karijere u svojim zanimanjima.

04. ožujak 2024 08:47