Aktualno
StoryEditor

Grčki hoteli implementiraju sustav pametne sobe Adria, hrvatske tehnološke inovacije

20. Svibanj 2018.

Pametna soba Adria, tehnološka inovacija riječke tvrtke Adria Electronic, stigla je i u grčke hotele. Zasad su taj sustav uvela dva hotela na Kreti, no Vladimir Budislavić, osnivač i vlasnik Adria Electronica, očekuje širenje posla.

>>> Sarapa i Smiljanić: Fotelja Open Me iz Koprivnice osvaja jadranske hotele

Radi se o pametnom sustavu koji upravlja klima sustavom prema shemi zauzetosti sobe, sobnom rasvjetom, ventilom vode, žaluzinama, nadzorom ulaza i izlaza iz sobe (preko beskontaktnih kartica - transpondera), prisutnosti u sobi, nadzorom vrata, prozora, vode na podu kupaone, alarmom SOS-a, neovlaštenim ulaskom u sobu, temperaturom, praćenjem rada sobarica, statusom ‘soba očišćena’…

[caption id="attachment_342736" align="aligncenter" width="500"]Adria Foto: Adria electronic[/caption]

Istom karticom gost otvara glavna vrata, parking, plaća ostale usluge u hotelu jer je sustav povezan sa softwareom hotelskog poslovanja. Ta veza omogućava i programiranje temperature prema kalendaru zauzetosti sobe, onemogućavanje biranja vanjskih telefonskih brojeva kad gost nije u sobi. Cijeli je sustav centraliziran preko PC računala, a nadzor najvažnijih alarma i temperatura može biti udvojen iz sigurnosnih razloga preko dodatnog modula - panela. Korištenje sustava je jednostavno, a njegovu pouzdanost jamči dugogodišnje iskustvo u izvedbi složenih projekata nadzora i upravljanja u industriji.

>>> Goran Tudorović: S ‘blagoslovom’ države lakše do realizacije ekokampa s pet zvjezdica

Sigurnosna zaštita je na najvišem trenutačnom nivou hotelskih svjetskih standarda te nije bilo probijanja sigurnosnog sustava u slučaju Adria rješenja.

Radi se o hrvatskom proizvodu koji postoji već petnaest godina i nadograđuje se. U Hrvatskoj ga koristi 400 hotela, neki od njih su; Park Rovinj, Adris Gorup, Girandella Rabac, Valamar, te Park Poreč, Plava Laguna, a za pametnu sobu Adria odlučuju se i investitori hotela koji su u izgradnji.

23. travanj 2024 16:38