Aktualno
StoryEditor

Green Future konferencija: Split će u lipnju biti centralno mjesto za najvažniju temu današnjice

20. Svibanj 2022.

9. i 10. lipnja u HNK Split održat će se Green Future konferencija, međunarodni događaj koji će obraditi temu zelene tranzicije

U atriju Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu održano je predstavljanje Green Future konferencije, međunarodnog događaja koji će se 9. i 10. lipnja održati upravo u splitskom HNK. Green Future konferencija obradit će temu zelene tranzicije, jedne od najatraktivnijih tema u svijetu businessa, javnih politika, mobilnosti, održivosti, financija, ali i svakog drugog sektora i poslovanja.

Na konferenciji će sudjelovati preko 40 stranih i domaćih stručnjaka koji će zainteresiranima pokušati približiti temu koja će obilježiti naredne godine te objasniti kako što brže prilagoditi djelatnosti zelenoj tranziciji.

- Umjesto da idemo drugdje učiti o nekim od najvažnijih tema današnjice, zašto ne dovesti one najbolje u naš grad? Ideju su prepoznali ne samo oni koji žive i posluju u Splitu, nego velike domaće i strane tech kompanije. Ideju je prepoznala Europska komisija koja šalje ambasadora za inovacije, ali i Hajduk.

Nespojivo? Apsolutno spojivo kad se s dobrim ciljem okupi toliko sjajnih ljudi i organizacija. Zahvaljujem se svima koji su uložili povjerenje, znanje, rad i energiju da se Green Future konferencija dogodi u Splitu i pozivam vas da budete dio - poručila je uvodno Antonija Eremut Erceg iz organizacijskog odbora Konferencije čiju su važnost i prepoznali brojni dionici, sponzori i partneri.

Green Future konferenciju podržavaju i dvije najveće hrvatske tech tvrtke, Rimac grupa i Infobip.

- Iznimno mi je drago što su nas organizatori prepoznali kao strateškog partnera na ovom projektu. Smatram da je od izuzetne važnosti ovakve teme potencirati u javnom i medijskom prostoru, jer zelena budućnost je ono čemu svi težimo. Osim što je sasvim prirodno da je Rimac Technology partner Green Future konferencije, posebno je zadovoljstvo što će Hrvatska biti predstavljena u jednom modernom i naprednom svjetlu te će ova konferencija svakako zauzeti važno mjesto na svjetskoj karti business evenata.

S obzirom na to da smo aktivni sudionik konferencije, osim ostalih velikih imena iz svijeta poslovanja na globalnoj razini, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na predavanju i Rogera Moorhousea, Powertrain Research Managera iz Rimac Technology-ja, koji sa svojim timom stručnjaka radi na razvoju tehnoloških inovacija u području električnog pogona, po čemu je Rimac Grupa danas poznata u cijelom svijetu. Vjerujem da će posjetitelji biti jako zadovoljni jedinstvenim sadržajem koji ih čeka u Splitu - rekao je Miljenko Baković, product manager iz tvrtke Rimac Technology.

Na službenom webu konferencije u narednom razdoblju pronađite detaljne teme konferencije i sve govornike, a u tijeku je i prodaja ulaznica.

Green Future konferencija je klimatski neutralno događanje Osim glavnih pokrovitelja, Rimca i Infobipa, zlatni sponzori su OTP banka, A1 i Bosch, dok su sponzori Daikin, Končar i E&Y. Prijatelji konferencije su Daikin, Professio energia, Hrvatska gospodarska komora, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Split i Hajduk.

Konferenciju podržavaju Dwelt, Eutopia, GBC HUB, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Strujni krug, Business Phychology Lab i Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu. Organizacijski partneri su tvrtke Profico, Vajt i časopis Poduzetnik.

17. travanj 2024 22:13