Aktualno
StoryEditor

Hasbro i Disneyeve princeze potukli Mattel i Barbike u prodaji

06. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Hasbro Inc potukao je svojeg najžešćeg konkurenta, Mattel. Naime, Disneyeve lutkice princeze brže su se i bolje prodavale tijekom blagdana od Barbika.

U bitci lutkica, na američkom su tržištu minulih blagdana pobijedile princeze, što je Hasbru donijelo 9 postotno povećanje vrijednosti dionica na burzi, pa se cijena dionice kreće oko 90 dolara.

https://www.instagram.com/p/BK-8yiABEne/

Hasbro je licencu za Disneyeve uspješnice Mattelu "oteo" još 2014., a dvije godine kasnije taj se potez pokazao isplativim. Prihodi od prodaje igračaka za djevojčice porasli su za 52 posto, ponajviše zahvaljujući potražnji za lutkicama prema likovima iz crtića Frozen i Pepeljuga.

Tvrtka je ostvarila i značajnu dobit od prodaje lutkica trolova, napravljenih prema istoimenom crtiću DreamWorks-a koji ovih dana igra u domaćim kinima.

https://www.youtube.com/watch?v=beCA4rbH7nA

Mattel, koji je vodeća tvrtka u proizvodnji i prodaji igračaka na američkom tržištu, priopćila je značajno usporavanje prodaje u blagdanskom razdoblju na tržištu SAD-a.

Hasbro je u spomenutom razdoblju zabilježio porast prihoda od 11,5 posto, što znači da su ukupni prihodi za posljednji kvartal 2016. godine iznosili oko 1,63 milijarde dolara, navodi Reuters.

17. svibanj 2024 01:00