Aktualno
StoryEditor

Hervé Legenvre: Nije bitno samo biti digitaliziran, bitno je biti povezan

08. Studeni 2018.

Hervé Legenvre, procjenitelj za nagrade EIPM-Peter Kraljic i ravnatelj Value Creation Observatoryja, na 13. konferenciji o nabavi u četvrtak je u Sheratonu održao predavanje o tome kako će internet stvari promijeniti ne samo nabavu, već i cijelo poslovno razmišljanje i okolinu.

„IoT mijenja naše poslove, ali i način razmišljanja. Tu nije stvar tehnologije, nego povezivanja ljudi“, rekao je u Legenvre.

>>> Otvorena 13. konferencija o nabavi

Pričajući o povezivanju, Legenvre je naveo primjere povezanih pametnih gradova, pametnih kuća, autonomnih automobila te precizne poljoprivrede.

„Sve te današnje pogodnosti, odnosno nove tehnologije, izrastaju iz IoT-a,“ kaže Legenvre.

Internet of Things ili internet stvari ulazi u sve grane industrije i mijenja procese -  kako radimo, kako proizvodimo, kako kupujemo.

„Danas je više nego ikad važno biti povezan. Potrebno je da se tvrtke povezuju u male ili velike ekosisteme kako bi se odradili veliki poslovi. Recimo, na autonomnom brodu koji je izradio Rolls Royce radilo je mnogo dobavljača samog Rolls Roycea, ali i Google. To znači da nije bitno samo biti digitaliziran, bitno je biti povezan“, zaključuje Hervé Legenvre.

25. lipanj 2022 00:21