Aktualno
StoryEditor

Higijenski i proizvodi: novi iskorak regionalnog lidera inspiriran sve većim porebama potrošača

25. Svibanj 2023.
Violeta kampanja

Higijenski i proizvodi za čišćenje kategorija je koja na globalnoj razini ostvaruje kontinuirani godišnji rast mjeriv u milijardama dolara. Predviđa se da će globalno tržište jednokratnih higijenskih proizvoda sa 173,57 milijardi dolara u 2022. narasti na 273,44 milijarde dolara do 2029., uz stopu rasta od 6,7%. Istovremeno, veličina globalnog tržišta proizvoda za čišćenje 2022. iznosila je 106,33 milijarde USD, a očekivana stopa daljnjeg rasta projicira se na 4,4%. No te brojke nikoga ne bi trebale čuditi budući da se radi o proizvodima koji se upotrebljavaju svakodnevno i nužni su u kućanstvima, zbog čega je ova industrija iznimno kompetitivna i ulaže znatne napore kako bi si osigurala stabilnu potrošačku bazu.

U uistinu velikoj ponudi renomiranih inozemnih proizvođača, na hrvatskom tržištu ističe se i jedan regionalni igrač. U samo dva desetljeća postojanja, Violeta d.o.o. postala je sinonim za kvalitetu i sastavni dio brojnih kućanstava. Pristup kreiranja proizvoda za potrošače i njihove potrebe formula je uspjeha koji godinama prati ovaj, sada već mnogima, omiljeni brend. Tako su i u razvoju novog deterdženta za pranje posuđa - koji je upravo ovih dana stigao na police trgovina - potrošači ponovno bili fokus. Naime, u anketama koje su prethodile razvoju linije istaknuli su da im je u tom procesu najvažnije vrijeme pranja i postojanost pjene te je na temelju tih naoko jednostavnih zahtjeva nastao ‘Vio‘. Prilikom predstavljanja koncepta potrošačima ‘Vio‘ je dobio najveće ocjene:  89% ih je navelo da izgleda atraktivno, 86% ocijenilo snažnim i efikasnim, za njih 82% pravi je ekspert za čišćenje, a 80% ga smatra inovativnim brendom. Na tzv. blind testu se pak pokazao jednako kvalitetnim kao i  prvi vodeći proizvod na hrvatskom tržištu!

- Zahvaljujući novim, poboljšanim formulama, odnosno većem postotku aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjaju masnoću i najtvrdokornije mrlje, pranje suđa postaje jednostavan i brz posao. Pjena mu je 30% snažnija u odnosu na prethodne Violeta proizvode. Dermatološki je testiran, nema umjetnih bojila već samo prirodne sastojke. Šipak, organski badem, lavanda i morska sol ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantiraju učinkovitost. Dizajn bočice je ergonomski, a dolazi u pakiranjima od 450 ml i 900 ml kako bi se zadovoljile potrebe većih i manjih kućanstva - poručuju iz Violete.

Slogan koji prati lansiranje novog proizvoda ‘Snažan, a nježan‘  ima zapravo dvojako značenje koje će biti jasnije svima koji pogledaju njihov novi TV spot - trenutno aktualan na malim ekranima - u kojemu, za razliku od očekivanoga, glavnu ulogu ima muškarac. Naravno, slogan govori o osnovnim karakteristikama proizvoda, ali i aludira na to kako ni takozvanim mačo muškarcima uobičajeni kućanski poslovi nisu ispod časti. Dapače, jasno se ističe kako se kućanski poslovi ne bi trebali dijeliti na ženske i muške.

- Pri predstavljanju proizvoda domaćim potrošačima htjeli smo novi, svježiji pristup, odmak od ustaljenih načina prezentacije u kojem žena pere suđe i sretna je jer ima dobar proizvod. Zanemarivanje predrasuda rezultirao je kampanjom u kojoj je glavni lik muškarac. Jer, zašto muškarac ne bi prao suđe? -  kažu u Violeti.

Baš kao što nas je prije 20 godina na prvu osvojila simpatična „teta Violeta“ i njeno „Čudo jedno“ zbog koje su proizvodi prepoznatljive ljubičaste ambalaže vrlo brzo zauzeli police hrvatskih kuhinja i kupaonica, u Violeti vjeruju i da će muškarac koji sa zadovoljstvom pere suđe ostati zapamćen kao prvi regionalni iskorak u odmaku od tradicionalnih postavki podjele poslova na muške i ženske. 

Kako to izgleda, pogledajte na poveznici.

18. srpanj 2024 20:03