Aktualno
StoryEditor

Hrvatski Mobile Vehicle na finalu startupova u Pragu - investitori pokazali zanimanje

20. Lipanj 2018.

Na velikom finalu ovogodišnjeg međunarodnog PowerUp! natjecanja za cleantech startupove održanom u Pragu, koje organizira InnoEnergy, a na kojem je pobijedio Zubax Robotix iz Estonije te osvojio 30.000 eura za rješenje koje električnim vozilima omogućava dulja putovanja, Hrvatsku je predstavljao startup MVT-Solutions, čiji je projekt Mobile Vehicle Technology proglašen najboljim na državnom finalu u organizaciji Invento Capital Partners, hrvatskog partnera PowerUp natjecanja.

Na finalu u Pragu 15 startupova iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Litve, Latvije, Srbije, Turske, Ukrajine, Estonije, Rumunjske, Bugarske, Hrvatske i Grčke predstavilo je svoja rješenja pred žirijem, investitorima i predstavnicima medijima.

>>>FOTO: Mobile Vehicle Technology – Pobjednik hrvatskog finala PowerUpa

Drugo mjesto i nagradu u vrijednosti od 10.000 eura osvojio je WellParko iz Litve, a treće mjesto i 5.000 eura pripalo je timu Neuron Soundware iz Češke. Hrvatski startup MVT-Solutions predstavio se investitorima što je bio i glavni cilj Ivana Golubića, osnivača tvrtke Mobile Vehicle Technology.

- Sretni smo što smo bili dio PowerUp natjecanja i dobili priliku predstaviti se stranim investitorima. Predstavljanjem našeg projekta privukli smo pažnju i uspjeli se predstaviti kao potencijalni lider u IoT sektoru. Konkurencija postoji, svi je imaju, međutim neke konkurente vidimo i kao potencijalne partnere u budućnosti, istaknuo je Golubić.

Finalisti su odabrani između 299 prijavljenih timova iz ukupno 24 srednjoeuropske zemlje koje su sudjelovale na natjecanju. Interes je bio velik budući je Highway akcelerator jedan od najboljih programa podrške u cleantech sektoru u Europi.

19. travanj 2024 10:01