Aktualno
StoryEditor

HT modernizira telefonske govornice: Bit će Wi-Fi Hot Spotovi i bežično će puniti mobitele

12. Lipanj 2018.

Hrvatski Telekom i domaća agencija Go2Digital započeli su zamjenu postojećih telefonskih govornica na najfrekventnijim lokacijama diljem Hrvatske te postavljanje novih digitalnih, koje nude širok raspon novih usluga. Postojeće govornice, koje nude isključivo mogućnost telefoniranja, bit će zamijenjene digitalnim govornicama i nizom pametnih tehnoloških rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari.

>>>Hrvatski Telekom – Razmatra se prenamjena telefonskih govornica

Tako će građani imati na raspolaganju mnogobrojne nove mogućnosti, od bežičnog punjenja mobilnih uređaja, informiranja o razini peludi u zraku pomoću posebnih senzora unutar govornica do SOS tipke putem koje se može pozvati hitna pomoć u slučaju nesreće. Kako bi korisnici i prolaznici bili povezani, svaka govornica ujedno je i Wi-Fi Hot Spot s besplatnim i neograničenim Internetom.

>>>Po dividendu HT-a u iduća dva tjedna

Za lakše snalaženje po gradovima, na digitalnom zaslonu nalazit će se interaktivna mapa na šest jezika, koja će korisniku ponuditi upute kako doći do željene lokacije, a sa stražnje strane govornice nalazit će se digitalni citylight za oglašivače. Do sada su postavljene jedna govornica u Rovinju i jedna u Zagrebu, a u planu je postavljanje 20 govornica u Zagrebu tijekom srpnja i kolovoza. Godišnje je predviđena zamjena najmanje 25 govornica diljem Hrvatske.

04. prosinac 2023 04:39