Aktualno
StoryEditor

HTP Korčula u lipnju ostvarila 26% više noćenja

13. Srpanj 2018.

Najveća korčulanska hotelska grupacija HTP Korčula d.d u lipnju bilježi porast od 26% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

>>>Prodaja državnih dionica HTP Korčule donijela gotovo 26 milijuna kuna

Ukupno je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno 51.449 noćenja, što je povećanje od 6% u odnosu na prošlu godinu.

Najviše gostiju, čak 27%, dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva, a u značajnom su porastu i dolasci gostiju iz skandinavskih država.

- Prošlogodišnje ulaganje 75 milijuna kuna u Hotel Port9 donijelo je značajno povećanje broja gostiju, broja zaposlenih, kao i jako dobre poslovne rezultate već na početku ove sezone. Nastavljamo s daljnjim ulaganjima, za 2019. godinu planiramo uređenje plaže ispred hotela, kazala je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčula.

U lipnju 2018. u gradu Korčuli ostvareno je 59.225 noćenja, što je porast od 22% u odnosu na lipanj 2017. Tijekom prvih šest mjeseci 2018. ostvareno je 92.162 noćenja, što je za 11%,više nego prošle godine. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Hrvatske i Francuske.

Novi brod u floti HTP Korčula

Kako bi potaknula oživljavanje tradicije i osigurala dodatne sadržaje za goste, HTP Korčula organizirala je Malu školu brodogradnje za desetero malih Korčulanki i Korčulana viših razreda osnovne škole. U sklopu radionice StolArt pod stručnim vodstvom Davora Mihalića djeca su ručno izradila i u more porinula korčulansku pasaru.

>>>Na Korčuli otvoren Port 9 resort u koji je investirano 75 milijuna kuna

Uz matematiku i projektiranje, učili su o dijelovima broda i koristili se svim alatima - od ubodnih pila do brusilica. Nakon sklapanja završne konstrukcije djeca su pasaru obojila, postavila jarbole, montirala konope i bila je spremna za porinuće.

Ovo je već treći brod u floti HTP Korčula kojeg su ručno izradila djeca u Maloj školi brodogradnje, koji će nastaviti ploviti korčulanskim arhipelagom na oduševljenje gostiju kojih je svake godine sve više.

14. srpanj 2024 15:03