Aktualno
StoryEditor

HUP pokreće društveno odgovornu kampanju o konzumaciji alkohola

25. Svibanj 2022.

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokreće aktivnosti za javnost i ugostitelje, s ciljem dodatnog informiranja o važnosti umjerene i odgovorne konzumacije, kao i o odgovornom posluživanju alkohola u ugostiteljskim objektima, kako bi djelovala i potaknula prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola.

Jedna od aktivnosti Koordinacije je lansiranje mrežne edukativne stranice na kojoj se mogu naći korisne informacije o utjecaju alkohola na organizam i zdravlje, upozorenja o skupinama za koje konzumacija alkohola nije preporučljiva,  s posebnim naglaskom negativnog utjecaja alkohola na maloljetnike.

Stranica sadrži korisne savjete i educira roditelje kako pristupiti i razgovarati s djecom i mladima kada je riječ  o alkoholu. Navedenom inicijativom Hrvatska se priključila drugim europskim državama koje u sklopu kampanje i međunarodnih mrežnih stranica promiču odgovorno konzumiranje alkohola.

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića istovremeno je sa 11 europskih zemalja lansirala kviz o odgovornoj konzumaciji alkohola i podržala projekt koji je pokrenuo spiritsEUROPE, europsko udruženje koje okuplja sektor jakih alkoholnih pića kroz 31 nacionalno udruženje.

Kviz pruža smjernice i odgovore na ključna pitanja o umjerenoj konzumaciji alkohola, pojašnjava razlike između umjerene i pretjerane konzumacije, sadrži savjete o odgovornom uživanju i objašnjava razlike u alkoholnim pićima. Kvizu se može pristupiti preko web stranice ili direktno putem linka.

19. travanj 2024 07:39