Aktualno
StoryEditor

HUP zahvalio Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu

06. Srpanj 2022.
Mihael Furjanfoto Ratko Mavar

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zahvaljuje potpredsjedniku Vlade i ministru financija Zdravku Mariću na dosadašnjoj suradnji i otvorenom dijalogu koji su u posljednjih šest godina vodili o nizu važnih tema vezanih za hrvatsko gospodarstvo te poziciju poduzetnika i privatnog sektora, a uspješnu suradnju očekuju i s novim ministrom. 

- Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika Hrvatske udruge poslodavaca iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan i pokazivao razumijevanje za naše prijedloge, osobito u posljednjem razdoblju, kada smo s njime blisko surađivali na prijedlogu porezne reforme i fiskalnog rasterećenja rada -  ističe Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

- Hrvatska udruga poslodavaca nastavlja dijalog s Vladom Republike Hrvatske oko niza važnih pitanja vezanih za stanje na hrvatskom tržištu rada. S ministrom Marićem uvijek smo imali priliku otvoreno razgovarati i što smo iznimno cijenili, čak i u situacijama kada se nismo slagali oko svih pitanja. Poduzetnici očekuju uspješnu suradnju i s novim ministrom, s kojim će biti važno otvoriti pitanja vezana za konkurentnost hrvatskog tržišta rada -  poručuje predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan.

Ministar Marić trebao je biti i jedan od panelista Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, koji je odgođen za jesen, a glavne teme bit će prijedlog porezne reforme i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu.

28. studeni 2022 10:24