Aktualno
StoryEditor

Ikea Hrvatska ostvarila promet od 622 milijuna kuna u trećoj poslovnoj godini

30. Listopad 2017.

Tvrtka Ikea Hrvatska u trećoj je poslovnoj godini ostvarila 622,4 milijuna kuna prometa ili 9,6 posto više nego u drugoj poslovnoj godini, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Riječ je o prometu ostvarenom u protekloj poslovnoj godini koja je trajala od rujna 2016. do kraja kolovoza 2017. godine.

>>>Prihodi Microsofta porasli 12, a dobit 16 posto

Iz tvrtke iznose i podatke da je tijekom prošle poslovne godine u zagrebačkoj Ikei bilo više od 1,7 milijuna posjetitelja, a više od pet milijuna ljudi posjetilo je Ikea.hr web stranicu, na koju su narudžbe najviše stizale iz Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Istarske županije.

- Odlični poslovni rezultati s rekordnim rastom u trećoj godini poslovanja u Hrvatskoj omogućili su daljnja ulaganja u zaposlenike, od čega je gotovo 8.000 sati uloženo u treninge i edukacije. U skladu s principima raznolikosti i uključivosti, 52,6 posto zaposlenika u robnoj kući Ikea Zagreb su žene, koje čine i 56 posto menadžmenta, ističu uz rezultate iz Ikea Hrvatska.

Tijekom prošle poslovne godine Ikea Hrvatska je u robnoj kući Zagreb zabilježila ukupno 12,2 milijuna prodanih proizvoda, od čega se 23 posto odnosi na namještaj, a 77 posto na razne dodatke za dom i drugo.

Od zanimljivosti iz prodaje, ističu i da su prodali 5.500 kuhinja, da je najprodavaniji namještaj bila Besta rješenja za dnevni boravak, s ukupno prodanih 85,5 tisuća komada. Među dodacima i ove godine su najuspješniji bili Oftast tanjuri, kojih je prodano 460 tisuća, što je ujedno i najprodavaniji proizvod u prošloj poslovnoj godini.

>>>Snažan operativni rezultat Ine za prvih devet mjeseci 2017.

Hrana čini oko 5 posto udjela u ukupnoj prodaji, a među najprodavanijim proizvodima bile su švedske mesne okruglice, kojih je prodano gotovo 1,8 milijuna komada, te hot dogovi, kojih je prodano 674 tisuće.

Iz Ikea Hrvatska podsjećaju da su tijekom protekle godine otvorili i privremeni izložbeni prostor u centru Zagreba, koji je tijekom nešto više od dva mjeseca rada posjetilo gotovo 60.000 građana, a otvorili su i dva dostavna centra na obali, u Rijeci i Splitu.

Najavljuju i da će u proljeće iduće godine otvoriti najveći outlet centar u Hrvatskoj pored robne kuće Zagreb, a kojeg je Ikea pokrenula s partnerima.

>>>Neto dobit PBZ-a niža gotovo 24 posto, rezervacije za gubitke skočile 109 posto

- Fokus u budućnosti bit će na više prodajnih kanala kako bismo ponudu učinili još dostupnijom i pristupačnijom, a ostajemo predani i stvaranju pozitivnog utjecaja na zajednicu u kojoj poslujemo i napretku društva, poručio je direktor Ikea Hrvatska te regionalni direktor Ikea SEE (jugoistočna Europa) Stefan Vanoverbeke.

I dalje, kako kažu, do 2025. Ikea SEE planira otvaranje 13 robnih kuća u regiji (Hrvatska, Srbija, Slovenija i Rumunjska).

31. ožujak 2023 20:18