Aktualno
StoryEditor

Inovativni sustav protiv neovlaštenog parkiranja dobio nagradu Poduzetničkog kampa

22. Studeni 2016.

Pobjednička ideja ovogodišnjeg Poduzetničkog kampa, manifestacije koju je osmislila i u sklopu Poduzetničkog centra Solin realizirala uspješna poduzetnica i saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić kako bi pomogla mladim poduzetnicima u realizaciji i plasiranju njihovih ideja na inozemno i domaće tržište, je Smart Parking Barrier Marka Smolje. Smart Parking Barrier je inovativni sustav čija je glavna svrha sprječavanje neovlaštenog parkiranja i mogućnost rezerviranja parkirnog mjesta u realnom vremenu

- Uspjeh bi mi bio da sam na kampu dobio samo jedan koristan savjet, čast mi je biti pobjednikom. Inovativni sustav smart parkinga rješava problem prometnog kolapsa koji je posljedica traženja parking mjesta u svakom gradu, uzmimo u obzir da u prosjeku osoba koja traži parking izgubi 21 minutu. To je problem koji uzrokuje puno veće stvari od samog nepronalaska parkinga – rekao  je ovogodišnji pobjednik poduzetničkog kampa 2016.

Level Up Award

Nagradu su pobjedniku predali prošlogodišnji pobjednici Poduzetničkog kampa Josip Lažeta (Chain Technology) i Jakša Vidović, koji su danas uspješni poduzetnici, a renomirani predavač kampa, devetnaest puta nagrađivani trener poduzetničkih vještina, Scott L. Steward uručio je Level Up Award srednjoškolcima Boži Jovanoviću Bartuloviću i Ivanu Pavloviću u svrhu podizanja svijesti o poduzetništvu kod mladih.

Poduzetnički kamp je jedna od najuspješnijih manifestacija koja je ideje dosadašnjih pobjednika poduzetničkog kampa, tvrtke Include d.o.o. Ivana Mrvoša (pametne klupe) i  Chain Technology j.d.o.o. (mobilni interpretacijski centar) plasirala kako na domaće tako i na inozemno tržište.

Poduzetnički kamp 2016. još jednom se pokazao kao mjesto koje podiže svijest o poduzetništvu, ali i kao odlična platforma za međusobno povezivanje i suradnju iskusnih poduzetnika i poduzetnika početnika. Sudionici ovogodišnjeg kampa su tijekom četiri dana kroz radionice razvijali svoje poduzetničke ideje i upoznali se s novim mogućnostima i prilikama.

19. travanj 2024 22:53