Aktualno
StoryEditor

Kako potaknuti regionionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj?

26. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Kako potaknuti regionionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj tema je II. znanstvenog skupa koji se danas održava na Ekonomskog fakultetu u Osijeku u organizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju.

O značaju ove teme osim pokroviteljstava Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te Ministarstva gospodarstva, govore i ugledni stručnjaci iz poslovne i akademske zajednice koji će u panel raspravama i pozvanim predavanjima pokušati odgovoriti na ovo ključno pitanje. Među sudionicima programa su guverner HNB izv. prof. dr. sc. Boris Vujčić, vlasnik/predsjednik uprave Orbico d.o.o. Branko Roglić, vlasnik/urednik Lider press d.o.o. Miodrag Šajatović, izv. prof. dr. sc. Anto Bajo iz Instituta za javne financije, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić iz Hrvatskog društva ekonomista, Bernard Jakelić iz Hrvatske udruga poslodavaca i ostali ugledni stručnjaci.

Tema prve panel rasprave je Uloga makroekonomske politike u regionalnom ekonomskom rastu i razvoju, o kojoj su raspravljali guverner HNB-a Boris Vujčić, profesor na Ekonomskom fakultetu Marko Primorac, njegov zagrebački kolega i predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić,  te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Panelom je moderirala Đula Borozan, pročelnica Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Druga panel rasprava koju će moderirati pročelnik Katedre za ekonomske znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Mladen Vedriš, bavit će se Važnosti poslovnog okruženja za regionalni ekonomski rast i razvoj, a u njoj će sudjelovati vlasnik i predsjednik nadzornog odbora Orbica Branko Roglić, vlasnik i predsjednik Žita Marko Pipunić, glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić te predsjednik Hrvatske zajednica županija Goran Pauk.

19. travanj 2024 18:03